Sari la conținut

Facebook a lansat Messenger Kids, prima aplicație de mesagerie dedicată copiilor - VIDEO

Tot mai mulţi părinţi aleg să le cumpere copiilor telefoane mobile, chiar şi de la vârste fragede, în ciuda îngrijorărilor cu privire la activităţile micuţilor pe rețelele de socializare! Pentru a veni în întâmpinarea părinţilor şi a-i asigura că cei mici nu sunt puşi în pericol, compania americană Facebook a lansat o aplicaţie de mesagerie pentru copiii cu vârste sub 13 ani. Ce are ea special? Este dezvoltată cu un grad înalt de securitate pentru protecţia copiilor.

► Citeşte şi De la ce varsta ii luam copilului telefon mobil?

Messenger Kids este o aplicație „de mesagerie video și text concepută pentru ca cei mici să își poată contacta familia și prietenii aprobați de către părinții lor", care pot „controla întreaga listă de contacte", a explicat compania într-un comunicat citat de site-ul techcrunch.com. Potrivit site-ului, este pentru prima dată când gigantul Facebook creează un produs pentru copii, pentru a atrage utilizatori şi din acel segment de vârstă, unde principalul competitor este Snapchat.

În cadrul acestei versiuni, „nu există publicitate, nici achiziții în aplicație", a menționat Facebook care a publicat cu ocazia acestei lansări o serie de măsuri de precauție pentru protejarea siguranței copiilor și a vieții lor private.

Cum funcţionează aplicaţia?

Odată descărcată aplicația, părinții creează un cont pe Messenger Kids pentru copiii lor prin intermediul propriului cont de Facebook și, astfel, au posibilitatea de a autoriza sau nu anumite contacte în lista de prieteni a celor mici.

,,Messenger for Kids este încărcat de funcții pentru ca cei mici să interacționeze cu alți oameni pe care îi iubesc. Imediat după ce contul lor a fost definit de un adult, copiii pot iniția sesiuni de video-chat unu la unu sau dialoguri video în grup cu persoanele aprobate de către părinți. Ecranul principal al aplicației include într-un singur loc persoanele cu care au voie să comunice și un sistem prin care află dacă respectivele persoane sunt online.” Conform descrierii oficiale, mecanismul de funcționare al programului este unul cât se poate de simplu și de prietenos. În plus, te ajută să previi interacțiunile micuțului cu indivizi necunoscuți de pe internet.

► Citeşte şi Copilul tău pe internet? NU! 5 tipuri de fotografii pe care să nu le mai postezi niciodată

„Vrem să ne asigurăm că utilizarea tehnologiei de către copiii noștri este un lucru pozitiv, sigur și adaptat vârstei lor", a afirmat compania din California, precizând că aplicația respectă reglementările privind protecția copiilor pe internet.

În prezent, însă, Messenger Kids este disponibilă numai pe dispozitivele mărcii Apple și doar în Statele Unite, a menționat Facebook. Serviciul va fi disponibil prin intermediul magazinelor de aplicații online ale Amazon și Google.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!