Sari la conținut

Farfuria ideală de mâncare a copilului tău – ce trebuie să conțină

Din experiența de mamă, dar și de Food coach, am aflat cât de mult se schimbă lucrurile în viața unei familii deîndată de apare copilul. Părinții devin conștienți de răspunderea lor și prima grijă le e să îi ofere dragoste multă copilașului și apoi mâncare sănătoasă. Unii ar spune că în mod exagerat. Dar niciodată când vine vorba de dragoste nu e prea mult, nu? Cât despre mâncare, startul e cel mai important. Și mai e ceva important: exemplul personal. Obișnuiați înainte de venirea copilului pe lume să comandați mâncare în fiecare seară – pizza, mâncare chinezească și tot așa? A venit vremea să vă împrieteniți cu ustensilele din bucătărie și să aflați cum se folosește cuptorul! Acest material este doar pentru adulții care au copii sau plănuiesc să aibă cât de curând.

Reguli generale legate de mesele copiilor

De la un moment dat încolo (după 1 an), copiii stau la masă cu părinții și mănâncă tot ce mănâncă ei, cu mici excepții. Nu ar mai trebui să existe mese speciale doar pentru cei mici, poate doar când nu sunt părinții acasă. Chiar și așa, cine îngrijește copilul ar fi bine să mănânce alături de el. Vouă vă place să mâncați singuri? Mie nu, așa e și la copii.

Așadar, iată câteva reguli generale:

    Copiii au nevoie de cel puţin trei mese pe zi, precum și de 1-2 gustări. De ce? O alimentație sănătoasă înseamnă să mănânci regulat, la interval de 3-4 ore. Rutina de masă e importantă pentru copii, care sunt tentați să se joace și uită de altceva. Mâncarea pe care le-o oferim e bine să fie preparată în casă, din ingrediente cât mai proaspete. Idei de pachețel pentru școală sau grădi aveți aici.

(...)

Citește mai mut pe florinabadea.ro

Sursa foto: Florina Badea

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!