Sari la conținut

Ghid pentru elevii de gimnaziu și liceu: Pauzele vor fi de 5 minute pentru ca profesorii să schimbe clasa, elevii au doar 2 sau 3 discipline simultan

Pauzele dintre ore vor fi de 5 minute, doar pentru schimbarea claselor, de către profesori, iar orele de curs vor fi de 55 de minute. Notele și absențele vor fi notate de către cadrele didactice în agendele proprii, iar orarul va fi structurat astfel încât elevii să aibă câte două ore pe zi, în fiecare zi, la o disciplină. La disciplinele cu un număr mare de ore pe săptămână se organizează câte două, trei sau patru module pe semestru, arată ghidul pentru învățământul gimnazial și liceal publicat astăzi de Ministerul Educației.

Pauzele între orele de curs vor fi organizate astfel încât elevii de la clase diferite să nu se intersecteze, iar folosirea grupurilor sanitare să fie făcută în condiții de distanțare.

Personalul didactic și nedidactic va supraveghea elevii în ceea ce privește distanțarea socială, astfel încât să nu existe apropriere între elevii din clasele diferite.

În pauzele comune, de 5 minute, este permisă numai circulația profesorilor pe holuri, de la o clasă la alta. În tot acest timp, elevii vor rămâne în sălile proprii de clasă.

(...)

Citește mai mult pe www.digi24.ro

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!