Sari la conținut

Hepatita acută continuă să facă noi victime: un alt copil a murit din cauza bolii

Un copil din Irlanda, care era tratat pentru o formă acută de hepatită, a murit, a declarat Serviciul de Sănătate irlandez.

Un alt copil tratat pentru acest tip de boală a primit un transplant de ficat. Ambele cazuri sunt legate de un tip inexplicabil de hepatită raportat la copiii din întreaga lume.

Hepatita acută de cauză necunoscută la copiii sub 10 ani este un subiect care este intens abordat în întreaga lume. Cu toate acestea, încă nu există informații clare cu privire la cauzele hepatitei acute la copii.

Despre hepatita acută a vorbit și medicul român, Dr. Mihail Pautov, care și-a exprimat opinia cu privire la acest virus.

► Citește și: Dr. Mihail Pautov, despre noua hepatită acută, care apare la copiii sub 10 ani

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a declarat că numărul total de cazuri raportate la nivel mondial este de aproximativ 450.

O alertă despre boală la copii a fost lansată pentru prima dată de Marea Britanie la începutul lunii aprilie al acestui an. De atunci, boala a fost identificată în numeroase țări.

În ultimele două luni au fost detectate șase cazuri de hepatită de cauză necunoscută la copiii din Irlanda. Aceștia aveau vârste cuprinse între 1 și 12 ani. Toți dintre ei au avut nevoie de spitalizare.

O posibilă legătură cu o creștere a infecțiilor cauzate de adenovirus, o cauză comună a bolilor copilăriei, este în curs de investigare. Sunt investigate și alte cauze posibile, cum ar fi alte infecții, inclusiv Covid-19.

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!