Sari la conținut

Încă un copil de 4 ani s-a stins din viață la spital, posibil din cauza gripei

După ce zilele trecute s-a înregistrat, la Ploiești, primul deces în rândul copiilor, cauzat de virusul gripal, se pare că acum se repetă povestea! De data aceasta, este vorba despre un băiețel din Onești, de 4 anișori, despre care mama lui a crezut că suferă de o banală răceală.

Medicii spun că băiețelul din comuna Târgu Trotuș a ajuns duminică dimineața la spital cu febră mare și convulsii, iar la internare testul rapid a arătat că avea gripă. La scurt timp după ce a fost internat, copilul a intrat în stop cardiorespirator. Din nefericire, în ciuda eforturilor medicilor, băiețelul s-a stins în mai puțin de o oră.

A fost testat cu test rapid. A ieşit pozitiv la gripa A, dar nu putem să ne pronunţăm asupra diagnosticului, decât după efectuarea autopsiei şi rezultatul anatomopatologic. Probele au fost trimise la Bucureşti, la Spitalul Cantacuzino, a declarat Ana Maria Brăncescu, medic şef UPU Oneşti.

Din păcate este cel de-al doilea deces în decurs de numai câteva zile, o fetiță de 4 ani a murit de gripă, în Ploiești săptămâna trecută. ”Fetița avea 41 temperatură și prezenta tulburări neurologice. În ciuda eforturilor medicilor de a o salva, aceasta a intrat în stop cardio-respirator, fiind declarat decesul. Ieri am avut 128 de prezentări, majoritatea cazurilor fiind copii diagnosticați cu gripă. Recomandăm părinților să evite în această perioadă colectivitățile și spațiile închise de unde copiii pot contacta boala”, a declarat Anca Miu, managerul spitalului.
 
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!