Sari la conținut

Începutul anului școlar ar putea fi amânat. "Guvernul sacrifică elevii", sunt de părere școlarii

Anul școlar ar putea începe cu o întârziere de o săptămână. Premierul României i-a cerut în ministrului educației, în ședința de Guvern, să ia în calcul acestă măsură.

Astfel, anul școlar ar putea începe pe 16 septembrie, în loc de 9 septembrie, cum prevede Ordinul MEN nr. 3.191/2019 privind structura anului şcolar 2019-2020.
Dacă ministrul va modifica ordinul privind structura anului școlar, ea trebuie oficializată în viitorul apropiat.

"Vă rog, doamna ministru Ecaterina Andronescu, să luaţi în calcul începerea anului şcolar de la 16 septembrie. Sunt convinsă că este încă o măsură aşteptată de elevii din România", a spus premierul azi, în ședință.

Ce părere are Federația Elevilor în România, despre această posibilă schimbare?! Aceștia condamnă solicitarea făcută de prim-ministrul României către ministrul educației, ca un sacrificiu în favoarea firmelor de turism. Mai mult, aceștia au adus în discuție decalarea examenelor naționale și alte neplăceri care vor interveni în urma schimbării.

“Solicităm, pe această cale, Ministrului Educației Ecaterina Andronescu să respingă propunerea doamnei prim-ministru, Viorica Dăncilă, și să ia în considerare începerea anului școlar la 1 septembrie. Totodată, solicităm prim-ministrului României să se preocupe de adevăratele nevoi ale elevilor, precum transportul sau bursele, în schimbul propunerilor cu caracter populist, care dăunează sistemului de învățământ.”

Sursa: aici și aici
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!