Sari la conținut

Instructorul de înot ne explică de ce pernițele plutitoare folosite la piscină pot fi periculoase pentru copii

Suntem în plin sezon în care ieșirile la mare sau la piscină sunt una dintre cele mai frecvente activități de familie și, odată cu acestea, părinții au responsabilitatea de a se ocupa de siguranța copiilor, în apă.

Nikki Scarnati, instructor de înot pentru bebeluși, a dezvăluit cele mai mari greșeli pe care părinții le fac, fără să-și dea seama, în timp ce încearcă să-și păstreze copiii în siguranță în jurul apei.

► Citește și: Avertisment pentru toți părinții: “Nu mai înfășurați umerii copiilor cu prosoape, la plajă. Acest gest poate fi fatal pentru cei mici”

Scarnati spune că pernițele plutitoare și vestele de salvare ar trebui să fie folosite numai la mare, acestea nefiind recomandate pentru a fi folosite la piscină.

„Nu sunt aprobate pentru piscine, nu sunt aprobate pentru utilizare frecventă și nu sunt aprobate ca ajutor pentru ca cei mici să învețe să înoate”, spune ea, adăugând că un dispozitiv de plutire nu poate înlocui un adult, care ar trebui să facă supraveghează îndeaproape un copil.

► Citește și: Atenție! Copilul tău se poate îneca lângă tine, în timp ce tu te uiți la telefon!

Obiectele gonflabile pentru apă împiedică un copil să învețe să înoate și să rămână la suprafață: „Când iei un copil care a fost la lecții de înot și îi pui vesta de salvare sau pernițe plutitoare, pentru fiecare 15 minute petrecute în apă i se anulează lecțiile de înot învățate timp de o săptămână”, explică Nikki.

În plus, folosirea excesivă sau folosirea greșită a obiectelor gonflabile pentru apă poate insufla copilului o încredere falsă, ceea ce poate fi deosebit de periculos.

► Citește și: La ce vârstă este copilul pregătit pentru înot și alte activități acvatice?

Scarnati subliniază că prin folosirea pernițelor plutitoare, copiii se obișnuiesc să fie în poziție verticală, în loc să învețe să înoate.

Baldachinele plutitoare sunt predispuse să se răstoarne, iar instructorul de înot sfătuiește părinții să le evite. Baldachinul poate îngreuna scoaterea copilului la suprafață, dacă ajunge cu capul în jos în apă.

► Citește și: Am salvat un copil de la înec! Iată ce vreau să știți despre siguranța copiilor la piscină

Cea mai bună opțiune ar fi un obiect plutitor, pe care copilul să poată sta drept, astfel încât să nu interfereze cu înotul.

► Citește și: 9 sfaturi despre siguranța copiilor în apă, de la o mamă expertă în investigarea înecurilor

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!