Sari la conținut

La ce vârstă este copilul pregătit pentru înot și alte activități acvatice?

Imediat cum vremea se încălzește, mulți părinți se întreabă dacă își pot expune bebelușul sau copilul la piscină ori la mare. De asemenea, ei se întreabă când ar trebui să-i învețe pe cei mici să înoate.

Academia Americană de Pediatrie (AAP) recomandă tuturor părinților de copii de peste un an să-i învețe să înoate. Mai precis, ei recomandă copiilor să învețe abilități de bază de înot: intrarea în apă, ieșirea la suprafață, întoarcerea, propulsarea prin apă timp de cel puțin 25 de metri și posibilitatea de a ieși din apă. Majoritatea copiilor pot înota bine în jurul vârstei de 5-6 ani. Nu ar trebui să scufunzi niciodată un copil mai mic de 3 ani. Spre exemplu, un bebeluș se poate îneca într-un centimetru sau doi de apă în mai puțin de 30 de secunde, deci este important să-ți supraveghezi întotdeauna copilul.

► Citește și: Am salvat un copil de la înec! Iată ce vreau să știți despre siguranța copiilor la piscină

Unii copii nu își vor arăta interesul pentru înot, dar acesta nu este un lucru rău. Un studiu privind pregătirea copiilor pentru înot a arătat că, dacă micuții au început lecțiile la doi, trei sau patru ani, toți au învățat să înoate cam în același timp, așa că dacă micuțul tău nu vrea să învețe să înoate, lasă-l să se joace în apă, în timp ce îl supraveghezi.

► Citește și: 9 sfaturi despre siguranța copiilor în apă, de la o mamă expertă în investigarea înecurilor

În schimb, poți merge cu micuțul tău la cursuri acvatice pentru bebeluși. Activitățile părinte-copil în apă îi fac pe micuți să se simtă confortabil și entuziasmați că petrec timpul în apă. Indiferent când începi să îți expui copilul la apă sau când începi lecțiile de înot, nimic nu înlocuiește supravegherea constantă a părinților în timp ce copiii sunt pe lângă apă.

► Citește și: Măsuri de siguranţă în timpul verii pe care copiii trebuie să le înţeleagă

În general, cursurile de înot înainte de vârsta de patru ani se vor concentra pe confortul micuților în apă. Odată ce un copil atinge vârsta de patru ani, poate începe lecții de înot mai formale.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!