Sari la conținut

Joi, 5 octombrie, elevii şi profesorii sărbătoresc Ziua Educaţiei. Se face sau nu şcoală?

5 octombrie a fost stabilită de UNESCO drept Ziua Internaţională a Educaţiei.

Potrivit portalinvatamant.ro, conform structurii anului şcolar 2017-2018, anunţată chiar de Ministerul Educaţiei "unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor marca prin manifestări specifice, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei şcoli, zilele de 5 octombrie (Ziua internaţională a educaţiei)".

Astfel, joi, 5 octombrie, nu se vor face cursuri normale în şcoli. Asta nu înseamnă însă, în mod automat, şi faptul că elevii vor sta acasă. În ceea ce priveşte experienţa de anul trecut, o parte din şcoli şi-au anunţat elevii că pot rămâne acasă, în timp ce alte şcoli i-au chemat pentru a sărbători împreună. Aproape toate şcolile din Bucureşti au fost închise, la fel și grădinițele, în schimb elevii au mers la şcoală în Bistriţa, Baia Mare, Cluj, Braşov.

"Conform contractului colectiv de muncă semnat cu sindicatele, 5 octombrie este zi liberă, deci nu se fac cursuri. Dacă directorii sau unele cadre didactice vor să facă activităţi educative, pot face, nu le interzicem, dar nu cursuri. Nu suspendăm sau nu suntem împotriva activităţilor educative, cu asigurarea siguranţei copiilor însă", explică Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, de ce elevii au stat acasă în Capitală pe 5 octombrie 2016.



 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!