Sari la conținut

Legea educației, din nou modificată. Se schimbă vârsta de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare

Un proiect de modificare a Legii educației ce vizează vârsta la care copiii pot fi înscriși în clasa pregătitoare a fost adoptat de Camera Deputaților. Conform acesteia, ar trebui ca înscrierea copiilor la clasă zero să nu se mai facă după criteriul împlinirii vârstei de 6 ani, ci după dezvoltarea lor psihosomatică, posibilă după vârstă de 5 ani.
 
Legea Educației se va modifica astfel:
  
"În clasa pregătitoare sunt înscriși copiii care au împlinit vârsta de 6 ani până la data începerii anului școlar. La solicitarea scrisă a părinților, a tutorilor sau a susținătorilor legali, pot fi înscriși în clasa pregătitoare și copiii care împlinesc vârstă de 6 ani în următoarele 6 luni calendaristice, calculate de la data începerii anului școlar, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoarei."
  
La ora actuală, Legea educației prevede că înscrierea în învățământul primar se poate face doar pentru copii care împlinesc vârstă de 6 ani până la finalul anului calendaristic.

"Prin reglementarea actuală se creează practic o discriminare între copiii care împlinesc vârsta legală pentru înscriere în învățământul primar în perioada cuprinsă între 15 septembrie – 31 decembrie și cei care ar împlini această vârstă ulterior datei de 31 decembrie, respectiv în cursul celui de-al doilea an calendaristic din structura anului scolar”, este menționat în expunerea de motive.
  
Noua măsură prevede înscrierea copiilor la solicitarea părinților, chiar dacă împlinesc 6 ani în următoarele 6 luni de la începerea anului școlar. Norma va fi însă opțională, nu obligatorie, singura condiție care trebuie îndeplinită fiind, că și acum, obținerea unui rezultat favorabil ca urmare a evaluării dezvoltării psihosomatice.

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!