Sari la conținut

Legea educației sexuale în școli, votată cu scandal: “Nu avem nevoie de masturbarea copiilor”

Suntem fruntași la numărul de minore devenite mame, și totuși conducatorii țării noastre nu vor ca elevii să participe la cursuri de educație sexuală, în școli.

În contexul votării adoptării legii educației sexuale în școli, dezbaterea parlamentarilor s-a desfășurat cu scandal și deloc potrivit ariei educaționale. Mai mult, unii dintre ei au criticat inclusive recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

Alin Ilie Colesa, deputat AUR, consideră că „Nu avem nevoie de masturbarea copiilor”.
Suciu: „Rog bărbații să nu aplaude zgomotos. Elevii noștri învață despre sex de pe internet, de la filme porno.”
George Simion, deputat AUR: „Colegii de la USR au o problemă cu titlul acestei legi, vor neapărat să audă educație sexuală. Nu au auzit când erau mici de prea multe ori cuvântul sex... și vor să audă sex sex sex sex sex. Na, sunteți mulțumiți?”
Inițial proiectul prevedea cursuri de educație sexuală încă din clasele primare, cu lecții adecvate vârstei, predate de specialiști.

Citește și: Bine că nu le oferim copiilor educație sexuală, dar în schimb le spunem că:

Dumitru Coarna, deputat neafiliat: „Noi în Europa am intrat cu fața, nu cu spatele. Trebuie să rămânem cu fața, să rămânem creștin ortodocși. Acum 500 de ani dacă erai homosexuali te spânzurau, acuma se pare că dacă nu ești, se pare că o să te dea afară din țară”.
Adrian Solomon, deputat: „Bazaconiile pe care le spun unii și alții. Au doar o legătură cu un amendament pe care o fosta colegă de-a noastră, doamna Iurișniți, l-a strecurat. Crezând că astfel va introduce în școli nu știu ce programe revoluționare despre cum și în ce fel trebuie să transformăm tinerele generații în progresiști sau neomarxiști sau ce să-i facem?”

Cum s-a încheiat dezbaterea? Deputații au decis ca în școli să se facă educație pentru sănătate. Vor afla despre bolile cu transmitere sexuală și despre contracepție doar elevii de clasa a opta și numai cu acordul scris al părinților. Lucru contestat de societatea civilă.”
Legea adoptată astăzi merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!