Sari la conținut

Lista de activităţi pentru o primăvară perfectă cu copiii

Poate că nu este încă atât de cald pe cât ne-am dori şi suferim un pic şi de astenia de primăvară, însă încet, încet vremea frumoasă îşi intră în drepturi şi vrem să ne bucurăm de ea. Aşa că ne facem fel de fel de planuri pentru următoarele săptămâni. Uite ce intră pe lista noastră de activităţi de făcut.

1. Să plantăm ceva. Nu ştiu dacă apucăm să plantăm un copăcel, însă cu siguranţă vom face ceva acasă. Se găsesc în supermarketuri seminţe pentru flori şi pământ şi ghivece. Tot ce este nevoie ca să facem o mică grădină în apartament.

2. Să stăm câteva zile la ţară. Să ne trezim în cântat de cocoș, să dăm firmituri de pâine la găini şi poate reuşim şi să prindem vreun pui mic de căţel. 

3. Să facem o vizită la grădina botanică. Unde în altă parte poţi vedea cele mai multe şi mai frumoase flori?

4. Să schimbăm ceva în casă. Primăvara mi se pare perfectă pentru a înnoi aspectul casei. Vara aceasta am găsit huse de canapele galbele. Arată ca şi cum te-ai afunda în razele soarelui.

5. Cochetam cu gândul de a merge la mare înainte de a se deschide sezonul. Să fie toată plajă numai a noastră, chit că nu vom reuşi să punem piciorul în apă. 

6. Să facem o cursă cu bicicletă la munte. Nu avem planuri prea complicate pentru că mai trebuie să creştem pentru asta, doar aşa, într-o localitate. Cum este de exemplu Măgura, care probabil are cele mai frumoase peisaje din România.

7. Să ne jucăm în bălți fără frica de a răci. Nu pentru că îmi doresc eu foarte tare asta, dar copiii de când aşteaptă să aibă undă verde!

8. Să găsim un pârâu şi să construim plute din rămurele şi frunze. Apoi vedem care pluteşte mai repede, care ajunge mai departe. 

9. De Paşte, am vrea să colorăm ouă. Anul acesta le vom face în degrade

10. Fără îndoială vom face un tort care să aibă cel puţin o tonă de căpşuni. Nu este ziua nimănui, dar vom sufla în lumânare în cinstea primăverii.

11. Trebuie neapărat să mergem la un picnic pe o pajişte. Aici vom înălţa zmee şi vom culege flori de câmp. 

12. Şi, fără îndoială, vom picta mult cu cretă pe astfalt pentru că tare ne-a mai lipsit aceasta distracţie. 

13. La cerere – trebuie să învăţăm să facem baloane uriaşe, care să fluture în vânt asemenea cozii unui dragon. Dacă alţii pot trebuie să ne iasă şi nouă. 

14. Şi neapărat să introducem alimente noi în dietă, care s-a micşorat în iarna asta de parcă ar fi concurs cine să mănânce cât mai puţine lucruri. Mă bate gândul să încep cu ceapă verde, parcă primăvara nu este întreagă fără ea.

15.Vom profita de faptul că ne-a crescut părul lung în această iarnă ca să ne facem, fiecare din familie, o tunsoare cât mai şmecheră. Am găsit o frizerie specială pentru copii şi de abia aşteptam să îi facem o vizită.

Voi ce aveţi în plan pentru aceasta primăvară?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    Caloria.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!