Sari la conținut

Mesajul viral al unei mame: Copilul meu nu este obligat să împartă cu al tău

Pentru această mamă, este vorba de a-l învăța pe fiul ei să aibă niște limite și să nu împartă lucruri cu toată lumea pe care o întâlnește. Ești de acord cu ea sau nu?

Postarea de pe Facebook a lui Alanya Kolgberg a fost distribuită de peste 225.000 persoane. În postarea ei, mama povestește de un incident din parc în care este implicat fiul ei, Carson, și afirmă că nu are obligația de a împărți jucării cu alți copii.

Kolgberg scrie că, de îndată ce au ajuns în parc, copilul ei a fost abordat de cel puțin alți 6 băieți care i-au cerut să-și împartă cu ei jucăriile: robotul, figurina Minecraft și camionul. „Carson a fost vizibil copleșit și și-a dus strâns la piept jucăriile, în timp ce băieții intenționau să se joace cu ele. S-a uitat la mine.”, spune Alanya Kolgberg.
În acel moment, mama lui Carson i-a spus acestuia că ar putea spune “nu” celorlalți copii.
Bineînțeles, de îndată ce a spus nu, băieții au alergat către mine să-mi spună că fiul meu nu a vrut să împartă jucăriile cu ei. Am spus, el nu trebuie să împartă cu voi. A spus nu, însă în cazul în care vrea să le împartă cu voi, le va împărți.”

Cuvintele ei au atras priviri de la ceilalți părinți, dar Kolgberg explică gândirea ei, scriind: Dacă eu, un adult, intru în parc și mănânc un sandwich, trebuie să împart sandwich-ul meu cu străinii?”
Ea continuă să spună “De fapt, în timp ce-mi arunci priviri pline de dispreț, presupunând că eu și fiul meu suntem nepoliticoși, cui ii lipsesc manierele în situația asta? Persoanei care nu dorește să-și dea cele 3 jucării celor 6 străini sau celor 6 străini care cer să li se dea ceva ce nu le aparține, chiar dacă proprietarul jucăriilor se simte evident inconfortabil?

„Scopul este de a ne învăța copiii cum să funcționeze ca adulți”, continuă Kolberg în postarea sa virală. „Deși știu câțiva adulți care nu au învățat niciodată în mod clar cum să împartă fiind copii, știu mai mulți care nu știu cum să spună nu oamenilor sau cum să stabilească limite.”
Într-adevăr, mesajul ei pare să fie mai mult despre învățarea copiilor în ceea ce privește stabilirea limitelor decât de a nu împărți lucrurile personale cu ceilalți.

Kolgberg își încheie postarea scriind: “Data viitoare când copilul tău vine la tine supărat că alt copil nu vrea să-și împartă jucăriile cu el, te rog să-ți amintești că nu trăim într-o lume în care este propice să renunțăm la tot ceea ce avem pentru oricine doar pentru că așa a spus și nu am de gând să-mi învăț copilul că lucrurile așa funcționează.”

Citește și: Capcana lui "nu e frumos să..."

Fiind mamă a trei copii, îmi place ceea ce a spus Kolberg. M-am gândit adesea cât de ciudat este faptul că îi forțăm pe copiii noștri să împartă și totuși, ca adulți, nu împărțim ușor lucrurile cu ceilalți. De exemplu, trebuie să o las pe o mamă pe care nu o cunosc să-mi folosească telefonul în parc? Sau să-i împrumut rujul meu? Sigur că nu. De asemenea, sunt de acord că este necesar să stabilești limite, dar această lecție nu este ușor de învățat; am aproape 40 de ani și încă lucrez la asta!
Îmi doresc ca prichindeii mei să învețe să împartă lucruri unul cu celălalt în casa noastră, dar dincolo de asta, în cazul străinilor din parc sunt de partea lui Kolgberg!

Comentariie la postările ei erau împărțite. Iată două dintre ele:
“Copiii au voie să-și aducă jucăriile în parc și nu trebuie să le împartă neapărat cu ceilalți copii. Cei mici nu ar trebui să se aștepte ca toată lumea să împartă totul cu ei.”

“Sunt uimită de numărul de oameni care sunt de acord cu acest lucru. În orice caz, pare contraproductiv pentru dezvoltarea lor socială de îndată ce alți copii vor începe probabil să-i eticheteze pe aceștia drept copiii cu care nimeni nu vrea să se joace.”

Sursa

Sursa Foto: FreePik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!