Sari la conținut

Ministerul Educatiei la sfat cu parintii copiilor de clasa I-a si a II-a

Ministerul educatiei a lansat in dezbatere publica, incepand de marti 12 iunie, programele scolare pentru clasa I si clasa a II-a, adica programa scolara dupa care vor invata micutii care vor incepe in septembrie clasa I-a si a II-a.

Parintii, profesorii, dar si toti cei care cred ca au ceva de spus pot trimite, in urmatoarele doua saptamani opiniile si sugestiile lor pe adresa ministerului.

Am rasfoit, pentru  voi programa pentru clasa I si aria curiculara pentru disciplinele: Limba si comunicare, Consiliere si orientare, Arte si tehnologii, Matematica si stiintele naturii, Om si societate, Sanatate si motricitate, dar si programe scolare pentru religie si pentru sapte minoritati, precum si programa pentru clasa a II-a ce curpinde arii curiculare si programe care vin sa aprofundeze si sa continuie pregatirea copiilor, inceputa in clasa I-a, iar in urmatoarele doua saptamani o sa aducem in atentie unele dintre cele mai importante subiecte.

Citeste si: Clasa I-a incepe la sapte ani

Demersul este cu atat mai important cu cat in anul scolar 2013-2014, se va preda pentru clasa I-a si pentru clasa a II- a pe baza noilor manuale, elaborate conform unui nou plan de invatamânt si pe baza noilor programe scolare si a ghidurilor pentru profesori valabile pentru clasa pregatitoare, clasa I, clasa a II-a, clasa a V-a si anul I al scolii profesionale.

Programele scolare pentru clasele I si a II-a au fost publicate pe pagina web a MECTS, www.edu.ro, iar sugestiile si propunerile pot fi trimise la adresa e-mail curriculum@ise.ro sau prin posta, pe adresa MECTS, str. General Berthelot nr. 28-30, Bucuresti, sector 1, cod 010168.

Daca sunteti parinti de copii care  incep scoala in toamna sau aveti deja un junior in clasa a II a si aveti comentarii si propuneri de facut sa ne treceti si pe noi in cc! 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!