Sari la conținut

Mituri, legende și alte bazaconii legate de sănătatea copiilor – de Dr. Vasi Rădulescu

E plină lumea de mituri și sfaturi fără noimă care sunt promovate prin toate spațiile posibile. Când vorbim despre creșterea și sănătatea copiilor, lucrurile sunt deosebit de importante și trebuie să discernem clar între recomandările ancorate în știință și bun simț, respectiv cele nocive, desprinse direct din insula pseudoștiințelor.

1. Să mănânci tot din farfurie! Am crescut cu această îndrumare din partea părinților sau bunicilor care ne spuneau că trebuie să golim farfuria, în majoritatea cazurilor umplută cu vârf, pentru că așa e sănătos. În realitate, doza e regină în alimentație și porția aranjată în spiritul moderației nu trebuie să depășească scobitura internă a farfuriei. Plus că fiecare copil va mânca până la sațietate, atât cât poate, nu obligat să termine o cantitate bătută-n cuie.

2. Să-i dăm copilului un siropel pentru imunitate! Suntem bombardați de reclame cu tot felul de produse care întăresc imunitatea, de la siropuri la suplimente. În realitate, imunitatea este o reflecție a alimentației, mișcării fizice, odihnei corespunzătoare, interacțiunii sănătoase cu ceilalți oameni și cu mediul înconjurător. Copilul se poate murdări, se poate lovi. Așa își câștigă imunitatea, nu prin hiperprotecție. La capitolul imunitate dobândită, vaccinurile recomandate de medici se vor face conform calendarului stabilit. Siropurile și suplimentele nu au cum să funcționeze.

(...)

Citește mai mult pe celmaibuntata.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!