Sari la conținut

Montessori - Ghid de cadouri pentru nou-născuți și copii până la 6 ani

Cu atât de multe jucării care zac în mormane în camera bebelușului, în living, pe balcon sau în orice colțișor al casei, poate fi greu de găsit cadouri care să fie pe placul micuților. Există o mulțime de jucării inspirate de Montessori care sunt frumoase și antrenante, dar care apelează și la nevoile de dezvoltare ale copiilor.

Jucăriile Montessori sunt de obicei realizate din materiale naturale, non-electronice și favorizează jocul independent, creativitatea și concentrarea.

Iată câteva opțiuni de cadouri pentru prichindelul tău:

Set de jucării din lemn

Aceste jucării clasice Montessori pentru copii izolează fiecare concept la care bebelușul lucrează, cum ar fi cauza și efectul, înăuntru – afară.
Vârstă: 0-18 luni

Mingea puzzle

Bilele de puzzle sunt ușor de prins de micuți și nu se rostogolesc prea departe. Acest lucru încurajează bebelușii care încearcă să învețe să târască, pe măsură ce mingea se îndepărtează de raza lor și sunt nevoiți să exercite un efort mai mare pentru a se îndrepta către ea.
Vârstă: 0-18 luni

Vopsitul cu degetele

De îndată ce bebelușul tău se așează și se ridică singur, poate începe să se bucure de pictura degetelor, ceea ce este o experiență senzorială minunată, dar si o introducere timpurie în arta creativă.
Vârstă: 0-18 luni

Puzzle din lemn

Acesta poate fi un prim puzzle grozav, deoarece este realizat din lemn și are doar cinci piese.
Vârstă: 0-18 luni

Mini stropitoare

 

O stropitoare în varianta mini, pentru copii, este una dintre cele mai timpurii moduri în care copiii mici pot ajuta cu treburile în curte.
Vârsta: 1-3 ani

Set de mop cu mătură

Copiilor le place să te ajute cu toate treburile casnice pe care le faci. Un mop și o mătură de dimensiunea lor le va permite să te ajute la curățenie.
Vârsta: 1-3 ani

Set pentru făcut pizza

În această perioadă este momentul perfect pentru a-i dezvolta abilitățile de bucătărie timpurie ale micuțului tău și cum altfel mai interesant și amuzant decât a face pizza împreună?
Vârsta: 1-3 ani

Instrumente muzicale

Explorarea ritmului muzical este o activitate excelentă pentru perioada sezonului rece când joaca în aer liber este destul de limitată.
Vârsta: 1-3 ani

Șevalet

Un șevalet este ideal pentru lucrări de artă timpurie precum pictura cu degetele sau cu pensule mai mari.
Vârsta: 1-3 ani

Puzzle cu părți ale corpului uman

Aceste puzzle-uri prezintă corpul uman, de la schelet până la un copil îmbrăcat complet.
Vârsta: 3-6 ani

Joc de memorie

Jocul de memorie este un cadou minunat pentru prichindei, deoarece copiii mai mici se bucură să-l examineze și să potrivească imaginile, iar copiii mai mari iubesc jocul propriu-zis.
Vârsta: 3-6 ani

Set de origami

Origami încurajează dezvoltarea abilităților și a unui mod de gândire diferit, iar copiilor le place să vadă toate lucrurile pe care le pot crea doar cu hârtie.
Vârsta: 3-6 ani.

Sursa

Jucăriile pot fi găsite AICI.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!