Sari la conținut

Nu ai cu cine-ţi lăsa copilul cât sunt închise şcolile? Primăria Capitalei a propus o soluţie

Decizia Gabrielei Firea ca şcolile şi grădiniţele de stat din Capitală să fie închise până la sfârşitul acestei săptămâni a determinat apariţia unor proteste ale părinţilor în spațiul public, supăraţi că nu au cu cine să-și lase copiii acasă. Edilul-șef a venit însă cu o propunere!

Citeşte şi Şcolile în care cursurile vor fi suspendate în perioada 28 februarie - 2 martie

Primarul general a declarat că părinţii care nu găsesc soluţii pe perioada în care şcolile sunt închise pot primi sprijin de la Primărie. Potrivit acesteia, se vor organiza grupuri de copii la nivelul scărilor de blocuri, supravegheate de asistenţi sociali, scrie portalinvatamant.ro.

"Pentru părinţii care nu găsesc în această perioadă o soluţie în familie, o bunică, o mătuşă, o soră, un prieten, un vecin sau altcineva, cu ajutorul primăriilor de sector şi cu direcţiile de asistenţă socială, vom ajuta aceste cazuri, pe care le considerăm izolate. Eu în general cred că fiecare familie s-a organizat de aşa maniera încât să fie copilul la adăpost", a declarat, marţi, Gabriela Firea, în cadrul comandamentului de iarnă de la PMB.

Care este soluția pentru părniții care nu au cu cine să-și lase copiii acasă?  Organizarea de grupuri cu mai mulţi copii, la nivelul scărilor de bloc.

 "Astfel, propunerea ar fi că aceşti copii să nu fie scoşi, în ger, la minus 20 de grade, şi în urma apelurilor pe care le primim şi le vom comunica, vom organiza la nivel de scară de bloc, într-un apartament, cu un asistent social, supravegherea acestor copii, până în momentul în care părinţii vin de la serviciu. Dacă nu vor găsi o soluţie, îi sprijinim noi cu această măsură. Vrem să vedem şi noi care este numărul de apeluri pe care îl vom primi şi în funcţie de dimensiunea pe care o vom constata. Acesta va fi maniera prin care vom acţiona, la nivelul scărilor de bloc. Dacă sunt, să zicem, doi, trei copii, care chiar nu au cu cine să rămână, pe perioada în care părinţii sunt la serviciu să fie supravegheaţi de un asistent social", a mai precizat Gabriela Firea.

 Linia verde la care părinţii pot solicita ajutor de la Primăria Capitalei este 0800 800 868.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!