Sari la conținut

Nuielușa lui Moș Nicolae

Ieri m-au invitat cei de la Antena 1 să povestesc un pic despre Moș Nicolae, Moș Crăciun, dacă le spunem copiilor adevărul, când, ce cadouri cumpărăm etc. La un moment dat, Lucsandra, cea cu care stăteam de vorbă, mă întreabă:

– Și…despre nuielușa lui Moș Nicolae ce părere ai?

Întrebarea asta a venit după ce mai devreme eu îi povestisem că i-am spus de mic lui Mark că nu există Moș Crăciun, dar că acest lucru nu ar trebui să îi ia vreun pic din magia Crăciunului, căci, de fapt, Moș Crăciun sunt și mami și tati, dar și bunicii, mătușa, prietenii etc. Și că această sărbătoare ar trebui să fie mai mult despre timpul petrecut în familie, despre a fi mai buni, despre iubire și multe altele, decât despre un personaj imaginar. Bun, și după ce povestisem toate astea, a venit întrebarea:
– Deci la voi în familie copiii nu sunt aduși de barză, nu?

Se vede că nu mă cunoștea absolut deloc domnișoara reporter. Așa că dacă la întrebarea cu barza nu am insistat, când am auzit despre nuielușa lui Moș Nicolae, am tras aer în piept și am răspuns ceva de genul:

Uite, tu pare că pur și simplu vrei să mă provoci.  Nu, nu cred că ar trebui menționată vreodată nuielușa, așa cum nu ar trebui să le spunem copiilor că vor primi daruri de la Moș Crăciun doar dacă sunt cuminți. Asta este o prostie. Toți copiii merită să primească daruri. Și, mai mult, niciun copil nu ar trebui să-și propună să fie cuminte.

Bun, pentru că la Antenă am fost pe fugă, simt nevoia să vin să detaliez un pic aceste lucruri în care cred.

(...)

Citește mai mult pe celmaibuntata.ro
Sursa foto: Clickpentrufemei

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!