Sari la conținut

Părinţii din Ucraina își trimit copiii la şcoală cu abţibilduri pe care scrie grupa sanguină

În contextul în care Kievul se pregăteşte pentru o invazie a Rusiei, părinții din Ucraina au început să îşi trimită copiii la şcoală cu stickere pe care le este scrisă grupa sanguină, temându-se de bombardamente.

Jurnalista ucraineană Olga Tokariuk a scris luni pe Twitter că discursul lui Putin în care a anunţat că recunoaşte cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei ca republici independente a fost privit de ucraineni ca o declaraţie de război. Ea a declarat că părinţii au fost speriaţi de declaraţiile lui Vladimir Putin, astfel că au recurs la măsuri de precauţie: au decis să își trimită copiii la școală cu stickere pe care este scrisă grupa lor sanguină, în cazul în care vor avea nevoie de o transfuzie de sânge, dacă va fi vreun atac.

Jurnaliştii de la Today au confirmat informaţia după ce au discutat cu Vasîl şi Marta, doi părinţi ucraineni ce locuiesc în apropierea Kievului şi care au două fetiţe în vârstă de 5 şi 9 ani. Fiica mai mare a cuplului merge la o şcoală din centrul Kievului, relatează Hotnews.

Părinţii din capitala Ucrainei au început să trimită copiii cu astfel de stickere la şcoală după ce primarul capitalei, fostul boxer Vitali Kliciko, a descris declaraţiile lui Putin drept o „declaraţie de război”.

„Este ca o bucată de hârtie cu informaţii despre grupa sanguină, numele părinţilor, numerele de telefon”, le-a relatat Vitali jurnaliştilor de la Today.
 
Totodată, acesta a spus că mai mulţi părinţi încearcă să îi pregătească pe cei mici pentru posibile atacuri.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!