Sari la conținut

Părinții sunt îndemnați să-și vaccineze antigripal copiii, pe măsură ce cazurile de infecție cresc considerabil

Părinții sunt îndemnați să le facă copiilor vaccinul antigripal, în urma unei creșteri cu 70% a numărului de spitalizări ale pacienților sub 5 ani.

Conform Agenției pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie (UKHSA), majoritatea copiilor mici nu s-au confruntat niciodată cu gripă și nu au imunitate naturală la virus, din cauza restricțiilor de Covid. Acest risc crescut a coincis cu vaccinarea antigripală în rândul copiilor de doi ani, fiind de 31% și 33% în rândul copiilor de trei ani. Aceste cifre au scăzut cu aproximativ 11% comparativ cu ultimii doi ani, a spus UKHSA.

Dr. Conall Watson, epidemiolog consultant la UKHSA, a declarat: „Copiii mici sunt deosebit de vulnerabili la gripă. Pentru a treia săptămână consecutiv, ratele de spitalizare în rândul copiilor sub 5 ani au o creștere de 70% doar în ultima săptămână.”

Despre această situație îngrijorătoare a vorbit și medicul pediatru Mihai Craiu pe rețelele de socializare, unde a transmis părinților: "În SUA, unde sezonul epidemiologic este puțin mai avansat, situația a devenit îngrijorătoare. Dacă anul trecut au fost spitalizați pentru gripă cava mai puțin de 1 din 100.000 copii cu vârsta sub 4 ani în SUA, anul acesta valul de gripă este uriaș - 21 din 100.000 copii sub 4 ani au fost deja afectați.

In timp ce pentru VSR nu există decât soluții non-farmacologice de prevenție, în prim plan fiind evitarea aglomerațiilor și spălarea mâinilor, pentru gripă există soluții.

Atât tratament cu antivirale, pentru unele cazuri, cât si vaccinarea antigripală. Pentru copiii cu vârstă mai mare de 6 luni.

Întrebați medicul dumneavoastră, cât mai repede, deoarece gripa la copilul mic produce forme de boală extrem de grave.

Comparativ, mult mai grave decât COVID-19.

Pentru cei care au îndoieli că aceste realități sunt valabile și pentru Romania îi anunț că în aceste zile în Compartimentul de Primiri Urgențe al INSMC au fost diagnosticate multe cazuri de gripă A.

Vin vremuri interesante!"

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!