Sari la conținut

Pericolul obezității. De ce vă duceți copiii la fast food?

Zilele trecute am avut o întâlnire și, înainte de ea, m-am oprit să mănânc într-un centru comercial pentru că nu am avut o altă opțiune. În vreme ce eu am ales ceva cât s-a putut de sănătos, în jurul meu părinți și copii savurau la greu fast food. Erau atât de mulți pe metru pătrat că nu-mi venea să cred. De ce vă duceți, dragi părinți, copiii la fast food?

Fiind singura opțiune de loc în care aș putea să iau masa, m-am dus la ultimul etaj al acestui centru comercial ca să studiez variantele. KFC, Mc Donalds, Pizza Hut, Shaorma Dristor, Wu Xing, ceva cu specific românesc etc. Evident, cele mai multe erau restaurante de tip fast food.

Am ales să mănânc un prânz chinezesc. Am optat pentru ceva vită picantă și orez, apoi m-am dus la o masă. Primul lucru care mi-a sărit în ochi a fost un grup mare de adolescenți. Erau strânși în gașcă pentru a lua masa la fast food. I-am numărat și erau 14, dintre care 4 supraponderali. Toți cu meniuri fast food în față. Supravegheați de 2 adulți, care au considerat că e în regulă ce mănâncă ei. Vârsta lor nu cred că sărea de 15 ani.

►Citeşte şi Efectele groaznice ale consumului de junk-food in sarcina

Nu mi s-a părut deloc normal ceea ce am văzut. Mi-am propus să mă uit la mesele alăturate și să observ cam câte persoane mănâncă de la fast food. Și, mai ales, câte dintre acestea sunt însoțite de copii. Iar rezultatul a fost unul de-a dreptul neplăcut.

„În fața mea am văzut 14 adolescenți cu 14 meniuri fast food. 4 dintre ei erau supraponderali…”
 
Înainte de a vă spune ceea ce am observat, trebuie să știți că nu sunt un om al extremelor. Înțeleg poftele și scăpările adulților, pe care le am și eu o dată la ceva vreme. De exemplu, îmi dau voie să mănânc o dată pe lună ceva mai puțin sănătos. Dar când mânânc treburile astea prefer să nu fiu în compania lui Ingrid. Pe care nu aș duce-o niciodată într-un restaurant de acest gen.

(…)

Citeşte mai mult pe daddycool
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!