Sari la conținut

Premierul promite "viziune pe termen lung" și "substanță" în Educație

Premierul României, Viorica Dăncilă, a promis că va "da substanță reformei în educație", după care a vorbit despre "întreruperea ciclului nesfârșit de reforme și viziuni", promițând că va veni cu o "viziune pe termen lung". Actualul premier a atins aceste subiecte după ce a fost desemnată candidatul partidului PSD pentru alegerile prezidențiale de anul acesta.

"Voi da substanță reformei în educație. Am început prin creșterea salariilor profesorilor. Am construit creșe și grădinițe noi, am modernizat unități de învățământ, am adus fonduri europene pentru creșterea calității învățământului superior.
  
Am dezvoltat învățământul dual și am derulat proiecte cu finanțare națională și europeană pentru elevii aflați în situații dificile, însă avem nevoie de o modernizare autentică, stabilitate în sistem și întreruperea ciclului nesfârșit de reforme și viziuni.
  
 În România, educația trebuie să facă saltul spre un sistem modern, o viziune pe termen lung și un program coerent.
  
Copiii noștri sunt cea mai de preț resursă a țării și avem datoria să-i pregătim pentru viață, să sprijinim viitoarele generații de tineri profesioniști care să ducă România mai departe", a declarat Viorica Dăncilă.
  
Din 2017, de când a fost lansată versiunea actuală a Programului de Guvernare pe Educație, au trecut pe la conducerea Guvernului României trei premieri: Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Viorica Dăncilă. Sub ei, la conducerea ministerului Educației au fost deja patru miniștri: Pavel Năstase, Liviu Marian Pop, Valentin Popă și Ecaterina Andronescu.

Propunerea actuală a Guvernului pentru conducerea ministerului Educației este Șerban Valeca, fost ministru al Cercetării în cabinetele Grindeanu și Năstase.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!