Sari la conținut

Prima țară din lume care a început vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârsta de peste 2 ani

Luna aceasta, Cuba a devenit prima țară din lume care a început vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârsta de peste 2 ani.

În timp ce vaccinurile împotriva coronavirusului nu sunt obligatorii, părinții și copiii din Cuba au umplut clinicile și spitalele pentru a se vaccina.

"Sunt ușurată", a spus Laura Tijeras, una dintre mămicile cubaneze, la doar câteva minute după ce fiica ei de 4 ani, Anisol, a primit prima doză de vaccin Soberana.

"Într-o singură zi, la o policlinică din Havana, unde rețeaua de televiziune Cable News Network (CNN) a fost invitată să filmeze vaccinările, peste 230 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani au fost vaccinați", a spus administratorul clinicii.

Pentru a le crea copiilor un mediu prietenos, medicii și asistentele au purtat urechi de Mickey Mouse deasupra uniformelor și au adus un clovn în centrele de vaccinare.

La fel ca adulții care primesc vaccinul împotriva COVID-19, copiii din Cuba vor avea nevoie de trei doze înainte de a fi considerați complet vaccinați.

Odată cu apariția variantei Delta în Cuba, cazurile de coronavirus în rândul copiilor au crescut considerabil.

"Este alarmant numărul de infecții ale noului coronavirus care au apărut în Cuba în ultimele luni la populația pediatrică", a scris ministrul cubanez al Sănătății, Jose Portal Miranda, într-un articol de pe site-ul guvernului Cubadebate în septembrie.

„Mulți dintre pacienții pediatrici raportați în stare gravă sau critică sunt nou-născuți”, a mai scris ministrul.

Până în prezent, în timpul pandemiei, cel puțin 117.500 de copii au fost diagnosticați cu COVID-19 în Cuba, potrivit statisticilor oficiale. Guvernul nu a spus câți copii au murit în Cuba, în timpul pandemiei.

Creșterea numărului de cazuri i-a determinat pe oficialii cubanezi să renunțe la planurile de redeschidere a școlilor la începutul lunii septembrie.

Vice-ministrul educației, Eugenio González Pérez a declarat pentru un post de televiziune: „Facem apel către toate familiile cubaneze să își vaccineze copiii. Avem un vaccin 100% cubanez".

Sursa
 
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!