Sari la conținut

(P)Vă faceți limonadă, ceai rece sau cuburi de gheață la frigider? Aflați ce apă e bine să folosiți

Știm cu toții că medicii recomandă 2 litri de apă pe zi, chiar 3 litri în zilele caniculare. Nu întotdeauna bem această cantitate, însă în zilele călduroase de vară chiar și cei mai puțin prieteni dintre noi cu acest concept ajung să depășească această cantitate, chiar dacă o bem sub formă de cafea, ceai rece, limonadă cu cuburi de gheață sau apă rece de la frigider.

Pentru majoritatea dintre acestea folosim apa de la robinet, așadar aceasta devine o parte importantă a alimentației noastre și trebuie să fie de calitate. De asemenea, chiar dacă folosiți apa îmbuteliată pentru cafea, ceai sau cuburi de gheață, este important să vă asigurați că sticlele de plastic au fost depozitate în condiții corespunzătoare atât pe durata transportului cât și la magazin (depozitarea în soare sau la temperaturi de peste 25 de grade duce la eliberarea de ftalați din compoziția sticlei de plastic, care sunt cancerigeni - analizele de laborator ale unui studiu britanic au indicat în apa ținută în plastic o concentrație de substanțe periculoase de 12 ori mai mare decât în cele păstrate în sticlă, concluziile studiului fiind confirmate și de specialiști din România).

Apa de la robinet are dezavantajul unei cantități foarte mari de clor și acela că, deși pleacă de la stațiile de filtrare foarte curată, pe drumul către casele noastre trece prin țevi vechi, găurite, unele din azbest, și adună substanțe nedorite din acestea, contaminanți care nu se elimină prin fierbere. Este important de știut că, clorul, sedimentele, metalele grele, azbestul, pesticidele si insecticidele NU se elimină prin fierbere și ajung să fie introduse în organism împreună cu mâncarea gătită, ceaiul sau cafeaua la care este folosită apa de la robinet.

Avem așadar două soluții pentru a consuma o apă de calitate, indiferent că o consumăm ca atare sau sub formă de limonadă, cafea sau cuburi de gheață: să cumpărăm apă îmbuteliată în sticlă sau să ne asigurăm că avem o apă curată a robinet. Pentru a avea o apă sigură la robinet este necesar să ne instalăm un filtru de apă performant, care să poată garanta prin teste și certificări internaționale că poate curăța apa potabilă de toate impuritățile.

Sistemul de filtrare Aqua Pure Easy Complete de la 3M împiedică metalele grele, clorul și pesticidele din apa potabilă să ajungă în consumul dvs.

Acesta funcționeză pe bază de cărbune activ vegetal, pentru a păstra mineralele din apă atât de utile pentru organism.

Un cărbune activ poate filtra pană la 2.839 litri de apă, adică necesarul unei familii de 4 persoane pentru o perioadă de 10 luni. Echivalentul în bidoane de apă de 5 litri este de 568 de bidoane, adică 1.420 lei la un preț de 2.5 lei/bidon. Economia de preț este de 89%!

 

Cititi mai multe despre Filtru apa potabila 3M si pretul recomandat al acestuia!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!