Sari la conținut

Reduceri de 75% pentru elevi la toate evenimentele culturale

Veşti bune pentru elevii din învățământul preuniversitar: reduceri de cel puțin 75% la muzee, expoziții și manifestări culturale organizate de instituții publice, scrie portalinvatamant.ro

Astfel, Legea 71/2018, pentru modificarea articolului 84 din Legea educației naționale-nr.1/2011, impune instituțiilor să își modifice tarifele de acces pentru elevi și a intrat în vigoare la finalul lunii martie.
 
Instituțiile culturale au obligația să pună în aplicare legea și să ofere elevilor bilete cu trei sferturi mai ieftine decât cele la preț întreg, sau cu 25% mai ieftine decât în trecut, dacă ofereau deja o reducere de 50 de procente.
  
Astfel, pentru un spectacol la care biletul de intrare costă 20 de lei, elevii vor plăti doar 5 lei, sau chiar mai puțin, în funcție de decizia instituției respective, cu condiţia ca ei să prezinte carnetul de elev pentru a beneficia de reducee.
  
Textul de lege s-a modificat astfel:
  
La articolul 84 din Legea educației naționale nr. 1/2011, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 18 din 10 ianuarie 2011, cu modificările și completările ulterioare, alineatele (1) și (4) se modifică și vor avea următorul cuprins:
  
Art. 84.
(1) Elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu minimum 50% pentru transportul local în comun, de suprafață, naval și subteran, precum și pentru transportul intern auto, feroviar și naval, pe tot parcursul anului calendaristic.
  
(4) Elevii beneficiază de tarife reduse cu minimum 75% pentru accesul la muzee, la concerte, la spectacole de teatru, de operă, de film și la alte manifestări culturale și sportive organizate de instituții publice."
  
Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 și ale art. 76 alin. (1) din Constituția României, republicată.

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!