Sari la conținut

Remedii naturale pentru durerile de burtică la copii

Durerile de burtică sunt destul de frecvente, mai ales la copilaşii între 4 şi 8 anişori, iar cauzele lor sunt multiple – mâncare necorespunzătoare, creştere şi chiar stres. Mai mult decât atât, durerea nu este de obicei cauzată de o iritație din stomac, ci de la crampele și întinderea mușchilor din afară.
Când cel mic se plânge de durere şi nu ştii ce să îi mai faci, sfatul nostru este să te foloseşti de unul dintre remediile naturale:

Ceai de muşeţel – De la bunici ştim că ceaiul de muşeţel este foarte bun pentru durerile de burtică, iar dacă nu l-ai încercat până acum, te poţi convinge - Îi poți da prichidelului o cană de ceai de mușețel – o cană de apă per pliculeț. Ceaiul de mușețel este un remediu natural perfect pentru supărările fără complicații ale stomacului, pentru că are proprietăți anti-inflamatorii și sedative, toate contribuind la micșorarea disconfortului abdominal. Mușețelul relaxează mușchiul tractului digestiv, ușurând contracțiile care mișcă mâncarea prin stomac și intestinele subțiri, acest lucru ducând la rezolvarea spasmelor și a crampelor.

Ceai de ghimbir - Este în regulă să-i dai copilului tău suc atunci când îl doare stomacul, atâta timp cât sucul acela este de ghimbir. Dar ceaiul proaspăt de ghimbir este chiar și mai bun, deoarece beneficiază de toate proprietățile sănătoase ale ghimbirului. Ingredientul principal din ghimbir este gingerol, un antioxidant puternic, care ajută la scăderea producției de radicali liberi și deteriorării potențiale ale organismului, reușind să înlăture și greața sau disconfortul. Mai mult, proprietățile anti-inflamatorii ale ghimbirului stimulează producția sucurilor digestive și neutralizează acizii din stomac.

► Citeşte şi Remedii naturale pentru tuse la copiii mici

Mentă - Ceaiul de mentă este, de asemenea, revigorant și poate ușura durerea de burtă. Menta s-a dovedit a avea un efect calmant asupra mușchilor stomacului. Conform Universității Maryland Medical Center, menta are capacitatea de a îmbunătăți fluxul bilei, folosit de organism pentru digestie. În cazul în care copilul refuză să bea ceai, bomboanele de mentă, deși nu sunt la fel de eficiente, pot ajuta la soluționarea durerii de burtă (Dar nu le da aceste bomboane sugarilor sau copiilor mici, deoarece aceștia se pot sufoca).

Aplicarea căldurii - Plasarea unei sticle de apă sau a unei păturici încălzite pe burtica micuțului, în timp ce el stă culcat, s-ar putea să-i ia o parte din durerea de burtă. Datorită căldurii, fluxul sanguin de la suprafața pielii crește, ceea ce poate diminua percepția durerii care vine din interiorul abdomenului.

► Citeşte şi 5 remedii naturale pentru alergii

Masarea picioarelor folosind relfexologia - Există mii de nervi în picioare și mâini care, atunci când sunt aplicate tehnici specifice, pot ajuta întregul corp să se relaxeze și să se simtă mai calm. Regiunea burticii corespunde cu arcul central al piciorului stâng. Folosind tehnica reflexoterapiei, ține piciorul stâng al copilului cu palma dreaptă, iar cu mâna stângă sub rotula piciorului aplică o presiune echilibrată, cu degetul mare. Realizaţi o mişcare asemenea unei omizi (apăsaţi uşor, înaintaţi foarte puţin, repetaţi…), pentru a atinge toată suprafaţa. Inversaţi apoi mâinile şi repetaţi mişcarea de la dreapta la stânga, cu degetul mare de la mâna dreaptă şi continua până ce atingi tot arcul central. Copilul se va simţi minunat la atingerea mamei.

Mâncarea potrivită – Dacă în ciuda durerii micuţul simte nevoia să mănânce, apelează la făinoase, pâine, paste, dar şi la orez, făină de ovăz sau iaurt. Evită să îi dai mâncăruri picante sau cârnaţi, pentru că aceştia îi pot irita stomacul.

Sursa: Parents.com
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!