Sari la conținut

Remediile împotriva răcelii chiar funcționează? Ce să știi despre răceală și gripă în sezonul rece

Începe sezonul gripelor și răcelilor! În fiecare an, mămicile găsesc cel mai bun mod pentru a combate răceala, dar oare chiar funcționează? De câte ori nu ai luat vitamina C și n-ai reușit să te simți mai bine? Cât despre ciocolata neagră, reduce într-adevăr tusea?

Orice remedii găsești, nu uita să consulți medicul pentru a te asigura că te confrunți doar cu o răceală.
Iată câteva remedii pe care le poți încerca în acest sezon:

Mierea

Nu este destul de concret cum funcționează mierea pentru reducerea tusei, dar unele modalități includ creșterea producției salivare. Totuși, să ai în vedere faptul că mierea nu trebuie administrată niciodată bebelușilor mai mici de 1 an, deoarece poate provoca botulism.

Citește și: Alimentația copilului cu imunitate scăzută

Ciocolata neagră

Ciocolata care conține o cantitate ridicată de cacao poate fi benefică în suprimarea tusei. Cacao conține un compus numit teobromină, care s-a dovedit că reduce activitatea în nervii care transportă semnale de tuse la creier și reduce inflamațiile și spamurile căilor respiratorii. În cele din urmă, dulceața din ciocolata neagră poate funcționa în mod similar cu mierea pentru a reduce tusea.

Hidratarea

Hidratarea este o parte importantă în gestionarea simptomelor de răceală. Tusea, ritmul crescut de respirație, febra și congestia (simptomele frecvent întâlnite la copiii cu răceli) pot duce la deshidratare. Menținerea hidratării copiilor este o parte importantă a păstrării corpului lor funcțional, atât pentru a ajuta la combaterea răcelii, cât și pentru a preveni boli mai grave legate de deshidratare. La sugari, cel mai bun mod de a se hidrata este prin alăptare. Pentru copiii mai mari (copii mici, preșcolari și copii cu vârsta școlară), apa este cea mai bună metodă de hidratare. În plus, alimentele cu conținut ridicat de apă, cum ar fi supele, pot ajuta, de asemenea, copiii să rămână hidratați.

Supa de pui

Se pare că bunica avea dreptate - se pare că supa de pui nu numai că are multe vitamine, ci și împiedică migrarea neutrofilelor pentru declanșarea inflamației în timpul răcelii. Supa de pui promovează, de asemenea, IgA secretorie, una dintre primele linii de apărare în combaterea virusurilor de-a lungul garniturilor mucoase.

Citește și: Cele mai frecvente probleme de sănătate care apar la copii, la începutul toamnei

Alăptarea

Beneficiile laptelui de la sân se pot observa în special în combaterea virusurilor și a altor infecții la sugari. Laptele matern transferă imunitatea de la mamă la bebeluș pentru bolile care există în mediul lor comun și promovează, de asemenea, abilitatea înnăscută a copilului de a lupta împotriva infecției. De asemenea, poate reduce incidența infecțiilor secundare observate după răceli, cum ar fi infecțiile urechii.

Vitamina C

În mod surprinzător, vitamina C nu este în general eficientă în prevenirea și tratarea răcelii comune. Clinic, nu se recomandă acest lucru la copii, deoarece dovezile nu sunt puternice și multe suplimente nu sunt supuse niciunei reglementări. Dacă părinții doresc să integreze alimente bogate în vitamina C prin dietă, cum ar fi consumul de portocale, nu ar fi deloc rău.

Echinacea

Echinacea este o plantă folosită ca supliment alimentar pentru răceala comună și alte infecții, bazată pe ideea că ar putea stimula sistemul imunitar pentru a lupta mai eficient împotriva infecției. În studiile de calitate superioară (mai fiabile și mai mari), Echinacea nu s-a dovedit a fi eficientă pentru copii. De asemenea, este important de reținut că nu știm dacă este sigur să consumăm echinacea în timpul alăptării.

Citește și: Ce are copilul meu, gripă sau răceală?

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!