Sari la conținut

Rezultatele îngrijorătoare ale unui studiu: Abuzurile din copilărie au efecte la fel de puternice şi în perioada maturităţii

Copiii care sunt supuşi abuzurilor sau neglijenţei în prima perioadă a vieţii pot avea probleme sociale şi eşecuri la maturitate, susţine Science Daily.

Experienţele abuzive care au loc înaintea vârstei de cinci ani pot avea un efect negativ vizibil şi zeci de ani mai târziu, conform unui nou studiu condus de Lee Raby, profesor de psihologie din cadrul Universităţii din Utah.

'Nu este o declaraţie controversată să spunem că abuzul şi neglijenţa pot avea consecinţe dăunătoare. Studiul prezintă faptul că aceste efecte sunt puternice şi sunt prezente şi după mulţi ani. Ele persistă din copilărie, până în adolescenţă şi chiar la maturitate,'' a declarat psihologul.

Conform Science Daily, studiul a avut două scopuri: primul a fost acela de a descoperi dacă abuzurile din copilărie persistă pe termen lung şi al doilea, dacă acestea rămân stabile sau se diminuează în timp.

Cercetătorii au utilizat informaţii din cadrul studiului Minnesota Longitudinal Study of Risk and Adaptation, în care au fost observaţi participanţii de la naştere (anii 1970). În cadrul studiului au fost analizate informaţiile a 267 de participanţi care au ajuns la vârste între 32 şi 34 de ani.

► Citeşte şi Jumătate dintre părinţi cred că trebuie să îşi bată copilul pentru binele lui

Informaţiile privind abuzurile fizice, sexuale şi neglijenţa au fost strânse de specialişti din diferite surse în două etape: când participanţii aveau între 0 şi 5 ani şi când aveau între 6 şi 17.5 ani. De asemenea, copiii au completat teste standard privind performanţele educaţionale. Mai mult, aceştia au fost intervievaţi din nou la vârsta de 20, respectiv 30 de ani.

► Citeşte şi Efectele violentei domestice asupra copiilor

► Citeşte şi Violenta asupra copiilor – efecte pe termen lung

Rezultatele studiului au prezentat faptul că cei ce au suferit abuzuri sau neglijenţă în prima parte a vieţii au avut mult mai puţin succes în relaţiile sociale şi în cadrul performanţelor educaţionale. Efectele comportamentului abuziv nu au suferit modificări în nicio etapă a vieţii participanţilor.

“Cercetările arată şi mai clar de ce este important să fie identificate familiile cu risc ridicat şi de ce trebuie intervenit înainte ca abuzurile să aibă loc”, a explicat Raby.

Sursa foto: Pixaby

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!