Sari la conținut

Să mori de dragoste rănită la şase ani

Bucureşti Orice oraş, 2017. Scena unui festival de muzică pentru copii. Categoria de vârstă 5-7 ani.

Pe scenă urcă o fetiţă drăgălaşă, blonduţă. În spatele genelor rimelate se zăresc doi ochi albaştri superbi. Păşeşte cam greu. O încurcă rochia strâmtă şi tocurile de 2-3 cm. Începe negativul şi din gura mogâldeţei de pe scenă se aud acorduri cunoscute. ”E timpul să pleci şi uşa se-nchide….Dar inima mea nu ţine cu mine…Iartă, tu inimă iartă, în dragoste trebuie să ierţi.”

►Citeşte şi Dragi părinţi, voi aţi văzut cum ies fetele voastre îmbrăcate pe stradă?

Celebrul cântec, superb dealtfel, cântat de Mihaela Runceanu. Cum sună în gura unui copil de 6 ani?

La fel cum sună „Să mori de dragoste rănită”, „Russian roulette”, „Wrecking ball” ‘My heart will go on”. Nu sunt iertate nici „Salcia” și „Copacul”, de care mie mi s-a aplecat, deși într-o vreme îmi plăceau. La festivalurile de muzică pentru copii la care asist de trei ani, în calitate de părinte însoţitor al pisicuţei mici, văd  și copii talentaţi, frumoşi, naturali, lăsaţi să fie şi să cânte din plăcere. Din ce în ce mai puțini.

Cei mai mulți sunt forţaţi şi surghiuniţi de adulţi, întru glorie personală. Printre ei, apar și anomaliile. Făţuci inocente, încărcate de fard şi sclipici, corpuri neformate, vârâte în rochii mulate, ciorapi cu portjartier, pantaloni de piele cu vedere la anatomia părţilor intime. Glasuri chinuite, forţate de cântece nepotrivit alese, cu versuri cel puțin deplasate.

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Sursa foto: mom.me

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!