Sari la conținut

Scaune auto copii RF (Rear facing) care NU au fost niciodată testate pentru siguranță

Toată lumea știe de scaunele auto pentru copii RF (rear facing, adică cu spatele la sensul de mers), dar puțini știu că la noi în țară nu toate produsele găsite pe piață au fost testate pentru siguranță. Motivul pentru care nu au fost testate este pentru că se vând doar la noi în țara și încă în câteva țări ce nu aparțin de Uniunea Europeană. Aceste produse NU ar fi  niciodată acceptate în țările mari din Europa pentru că NU sunt sigure.
La o simplă căutare online pe cuvintele: scaune auto copii RF se găsesc o multitudine de site-uri care anunță că au cele mai sigure scaune!! Doar că NU e așa, iar lumea NU întreabă…

 
Sunt multe scaune produse în China sau Polonia, aparent respectând standardele europene de omologare (adică fie R44.04, fie R129), iar surprizele care pot apărea în cazul unei testări de impact realizate ulterior (deci nu vorbim Doamne ferește de o testare în condițiile unui accident real) sunt extrem de mari.

Citește și: Cum învățăm copilul să stea în scaunul auto (tips&tricks)
 
Cele mai de încredere scaune RF sunt cele cu producție europeană, certă, cum ar fi BeSafe (Norvegia), Axkid (Suedia), Britax-Romer (Germania), Klippan (Findlanda), Avova (Germania) sau branduri testate în facilități europene foarte riguroase precum Cybex, GB, Nună, Joie. – săptămâna viitoare urmează articolul cu cele mai bune modele de scaun auto RF.

(...)

Citește mai mult pe zanascutecel.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!