Sari la conținut

Școala de acasă. Cum s-au organizat școlile să susțină cursuri on-line pentru copii

Avem aproape o săptămână de când copiii nu mai merg la școală, iar azi s-a declarat stare de necesitate în toată țara. În școlile private mobilizarea s-a făcut ceva mai rapid. Unele au început încă de săptămâna trecută procesul de predare on-line, altele au pornit azi. Mă așteptam cumva ca în sistem privat lucrurile să se miște.

Surpriza uriașă a venit însă de la școlile de stat. Inițiativa a plecat, cum era de așteptat, de la nivel individual. Învățătoarele, diriginții și unii profesori s-au organizat cu grupuri de whatsapp, aplicații și platforme, astfel încât să nu piardă legătura cu elevii și să continue procesul de învățare. Am aflat de la părinți cum arată învățarea de acasă pentru copiii lor.

Cum se desfășoară procesul de învățare on-line în școlile private?

Liceul Româno-Finlandez

Începând de astăzi, copiii SRF învață on-line cu ajutorul aplicației Microsoft TEAMS. Clasele virtuale sunt aproape identice cu cele reale, există și clasă de AVAP (Arte vizuale și abilități practice) și Educație fizică. Suportul părinților este necesar pentru logare și setările inițiale și, desigur, pentru o minimă supraveghere. Cum era de așteptat, copiii s-au prins mai repede decât părinții cum funcționează aplicația și ajutorul de care au nevoie este din ce în ce mai mic.

Exercițiile sunt încărcate în aplicație de către profesori, la fel și temele. Este nevoie și de manuale și caiete. În unele cazuri, după parcurgerea conținutului lecției predate, verificarea se face printr-un quizz on-line. În pauzele de învățare, copiii sunt îndemnați să danseze sau să facă diverse exerciții fizice.

Școala Liberă Waldorf

Clasele de la a III-a până la a opta folosesc Mirsoft TEAMS, prin care participă la cursurile de la clasă. Pentru clasele mai mici, dascălii trimit materiale concepute pentru studiul individual pe WhatsApp. Tot prin WhatsApp primesc și temele, desenele, eseurile realizate de către copii. Se urmărește continuarea materiei predate la clasă, pentru a nu avea foarte mult de recuperat.

Școala Spectrum

Se folosește Google Classroom, copiii primesc temele și fișele online, citesc lecțiile, încarcă ce au lucrat cu ajutorul părinților. Temele sunt verificate cu Facebook tot online. La unele clase sunt și grupuri de Whatsapp cu toți elevii și învățătoarea. Acolo se verifică răspunsurile. Se dau lecții la toate materiile, doar sport și arte nu se fac. De săptămâna aceasta se începe predarea, până acum doar s-au consolidat noțiunile predate anterior.

Școala Genesis

Se folosește platforma Google Hangouts. Profesorii predau și primesc întrebări de la copii. Temele și materialele se distribuie prin Google Classroom. Chiar și orele de sport se fac live.

Cambridge School

Pentru elevii de gimnaziu se folosește platforma SABIS. Orarul este până la ora 13.00. La ciclul primar există lecții înregistrate, iar copiii au la dispoziție...

(...)

Citește mai mult pe pisicapesarma.ro

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!