Sari la conținut

Şcolile în care cursurile vor fi suspendate în perioada 28 februarie - 2 martie

Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) şi citate de site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale, miercuri, 28 februarie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile școlare sunt suspendate integral în județele Brăila, Călărași, Constanța,  Ialomița și Olt.

În același timp, suspendarea integrală a cursurilor a fost extinsă până joi, 1 martie, inclusiv, în județele Argeș și Dolj, respectiv până vineri, 2 martie, inclusiv, în Capitală, Ilfov și în județul Teleorman.

De asemenea, miercuri, 28 februarie, activitatea instructiv-educativă se va desfășura parțial în județele Giurgiu (toate unitățile de învățământ sunt închise, cu excepția a cinci grădinițe din municipiu), Tulcea (toate structurile de învățământ sunt închise, cu excepția grădinițelor din municipiu), Vaslui (2 școli au activitatea suspendată), Vâlcea (4 unități de învățământ au activitatea suspendată în data de 28 februarie, Liceul Lădești fiind închis în data de 1 martie) și Vrancea (7 structuri de învățământ din 3 unități cu personalitate juridică sunt închise).

► Citeşte şi Doamna primar, 250 de mii de copii vă mulțumesc! N-au nevoie de școală ca să vă voteze mai târziu!

Informațiile au fost comunicate de inspectoratele școlare județene/ISMB, în cursul zilei de astăzi, 27 februarie (oră de referință: 19:00), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situații de urgență.

MEN reaminteşte că, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei și al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene și/sau Inspectoratul Școlar al Municipiului București pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare.

În ceea ce priveşte recuperarea orelor pierdute, Ministerul Educației a anunțat în mod oficial că recuperarea orelor se va face "conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învățământ cu aprobarea inspectoratelor școlare județene, respectiv a Inspectoratului Școlar al Municipiului București". Acest lucru înseamnă, practic, că recuperarea orelor rămâne la latitudinea școlilor, în strânsă legătură cu Inspectoratul Școlar din care acestea fac parte.

Sursa foto: Pexels
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!