Sari la conținut

Secretele copiilor care nu se imbolnavesc niciodata

Nimic mai grav, din punctul de vedere al unui parinte decat o suferinta fizica a copilului sau. Exista cateva secrete ale copiilor care nu se imbolnavesc niciodata.

Spalatul regulat pe maini. Este cea mai buna cale prin care copilul este ferit de afectiuni pulmonare si gastrointestinale. Copilul trebuie invatat sa spele pe maini cand vine in casa, inainte de masa, cand inceteaza joaca, in casa sau afara, cand se ridica din fata calculatorului si inainte sa se culce. Spalat pe maini inseamna apa si sapun si maini bine frecate, cel putin 30 de secunde. 

Activitate in aer liber, indiferent de anotimp, in fiecare zi. Un copil trebuie sa stea in aer liber cel putin trei-cinci ore, vara si cel putin o ora, iarna. Miscarea in aer liber (joaca in parc, mersul pe role si bicicleta, alergatul in parc, cataratul pe mobilierul special facut pentru ei, in parc), inseamna sanatate.

Respectarea orelor de somn, adecvat varstei, dar cel putin 8-9 ore de somn noaptea si un supliment de doua ore, la mijlocul zilei. Somnul este un antibiotic natural, un stimul al sistemului imunitar. Un prescolar are nevoie de 11-13 ore de somn pe zi.

Invata-l pe copil sa nu puna mana pe fata, sa nu stea cu degetul in gura, sa nu duca mana murdara in nas si la ochi. In plus, daca esre cazul, trateaza si rezolva problemele legate de vegetatiile nazale. Invata copilul sa respire doar pe nas si in cazul in care, constant, acesta respira pe gura sau sforaie in timpul somnului mergi la medic pentru a identifica si rezolva problema.

Invata-l sa manance fructe si legume, cereale si lactate. Acestea sunt temelia unei alimentatii sanatoase si garantia sanatatii. Dulciurile, mancarea de tip fast food trebuie sa fie ocazionale. Pare complicat, dar este in puterea parintilor sa-i invete pe cei mici toate acestea. Parintii nu trebuie sa uite puterea exemplului.

Afla cum cresti natural imunitatea copilului tau

Fa-i celui mic toate vaccinurile obligatorii. Recomandarea medicilor este sa-l vaccinezi impotriva gripelor sezoniere. Dincolor de faptul ca este protejat impotriva gripei, aceste vaccinuri sunt un bun stimul pentru sistemul imunitar.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!