Sari la conținut

Siguranta copilului in casa ta

Un alt mod prin care asiguri protectia copilului in propria casa este evitarea intoxicatiilor cu monoxid de carbon.

Monoxidul de carbon este un gaz toxic produs datorita defectiunilor de functionare ale unor aparate casnice cum ar fi aragazul, sobele cu gaz, etc. Ceea ce face monoxidul de carbon sa fie si mai periculos este ca nu il poti mirosi sau  vedea. Pentru a-ti proteja familia instaleaza un detector de monoxid de carbon in dormitoare, inclusiv in camera bebelusului.

Daca tii in casa recipiente cu lichid care au o capacitate mai mare de 10 litri, acestea ar constitui un pericol de inec pentru copii mici. Desi pare un scenariu putin probabil, aceasta se intampla pentru ca bebelusii au centrul de greutate al corpului in partea superioara. Daca isi pierd echilibrul in timp ce se apleaca este foarte probabail sa nu mai poata iesi.

Asigura ferestrele !

Un copil mic ar putea sa se incurce intr-un snur al draperiei sau perdelelor si sa se stranguleze in cateva minute. Daca patutul bebelusului se afla langa o fereastra, scurteaza snururile sau orice atarna pana in zona la care are acces bebelusul sau inlocuieste perdelele cu jaluzele fara snururi sau sfori.

Caderile sunt un alt pericol asociat cu ferestrele. Asigura-te ca cel mic nu ajunge sa se urce pe pervaz si nici nu poate sa deschida ferestrele. Poti cumpara dispozitive speciale care impedica deschiderea ferestrelor sau nu o permit mai mult de cativa centimetri.

Verifica daca ai in casa pereti sau obiecte pe a caror suprafata e vopsea ce contine plumb. Aceasta devine mai periculoasa daca se cojeste iar bebelusul poate inghiti fragmente din ea, chiar daca acest lucru nu este valabil, pura inhalare a prafului cu plumb poate duce la intoxicatii ce  pot provoca leziuni permanente ale creierului, dizabilitati de invatare, retard fizic.
 

Pregateste-te pentru ce e mai rau!

Inainte sa se intample un accident, asigura-te ca ai la indemana numerele de urgente: politie, pompieri, salvare. Le poti scrie pe o foaie sau carton pe care sa il asezi langa telefon sau in orice alt loc iti este la indemana. Trebuie sa ai lana tine si o trusa de prim ajutor. Daca de copilul tau se ocupa un babaysitter arata-i cum sa foloseasca fiecare component.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!