Sari la conținut

Sucuri de fructe si legume in loc de medicamente

In aceasta perioada, dar nu numai, poti sa incerci sa folosesti sucurile de fructe si legume in loc de medicamente, mai ales in cazul virozelor si racelilor de sezon. Unele dintre sucurile de legume si fructe au capacitatea de a stimula sistemul imunitar, si aduc enzime si fitonutrienti care sustin tot procesul natural al imunitatii, mai ales in cazul copilului.

Sucurile de legume si fructe sunt recomandate tuturor copiilor, incepand din perioada diversificarii, dar trebuie avuta in vedere cantitatea de suc pe care o primeste copilul.

Sucurile de fructe sunt bogate in zahar natural si sunt foarte calorice, in timp ce sucurile de legume sunt mai sarace in calorii dar au, deseori, mai multe vitamine si mai multe minerale. Solutia ideala este combinarea celor doua tipuri de sucuri si limitarea la un pahar, cel mult doua, pe zi.

Sucul de sfecla rosie este energizant si hranitor. Se recomanda in anemii, demineralizare, afectiuni pulmonare. Este fortifiant, imbunatateste metabolismul, creste continutul de hemoglobina. Combina-l cu suc d emorcov sau suc d eportocala osi de rodie.

Sucul de morcovi se recomanda in anemie, diaree sau constipatie, boli hepatobiliare, intoxicatii dar, mai ales, boli de piele. Morcovul contine calciu, fier, fosfor, magneziu, multe vitamine, provitamina A, fibre alimentare. Combinal cu sucul de fructe de padure sau de portocala.

Sucul de telina se recomanda in inapetenta, astenie, surmenaj, convalescenta, demineralizare, afectiuni pulmonare. Combina-l cu suc de portocale sau de afine.

Sucul de rodie este benefic pentru activitatea cerebrala. Are o valoare nutritiva ridicata. Combina-l cu suc de morcovi sau suc de mere.

Sucul de afine, bogat in vitamina C, care face minuni pentru sistemul imunitar slabit. Mai mult, este excelent pentru tratarea infectiilor. Combina-l cu suc de sfecla sau cu suc de spanac.

Sucul de cirese poate fi considerat un bun tratament complementar, pentru ca are importante proprietati antiinflamatorii. Combina-l cu suc de morcovi.

Articole relationate
De ce devin copiii agresivi?

De ce devin copiii agresivi?

Uneori copiii devin agresivi, dar de ce? Mulți părinți se întreabă de ce copiii lor sunt atât de agresivi. Violența la unii copii devine din ce în ce mai frecventă...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!