Sari la conținut

Suedia nu recomandă vaccinarea anti Covid pentru copiii între 5 și 11 ani

Suedia a decis să nu recomande vaccinarea anti-Covid a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, a declarat joi Agenţia de Sănătate, argumentând că beneficiile nu depăşesc riscurile.

“Cu informaţiile pe care le avem astăzi, cu un risc scăzut de apariţie a formelor grave de boală la copii, nu vedem niciun beneficiu clar de a-i vaccina”, a declarat oficialul Agenţiei de Sănătate, Britta Bjorkholm, într-o conferinţă de presă.
Aceasta a adăugat că decizia ar putea fi schimbată dacă rezultatele cercetărilor ar fi diferite sau dacă ar apărea o nouă variantă. În prezent, copiii din grupurile cu risc ridicat se pot imuniza.

Suedia a înregistrat peste 40.000 de cazuri noi pe 26 ianuarie, unul dintre cele mai mari bilanţuri zilnice din timpul pandemiei, în ciuda testării limitate. Deşi numărul cazurilor este destul de mare, asistenţa medicală nu este supusă aceleiaşi tensiuni ca în timpul valurilor anterioare.

Joi, 101 pacienţi cu COVID au avut nevoie de terapie intensivă, cu mult sub cei peste 400 de pacienţi din primăvara anului 2021. În total, aproape 16.000 de persoane au murit de COVID în Suedia, de la începutul pandemiei.

Guvernul Suediei a extins miercuri restricţiile pentru două săptămâni, dar a spus că speră să le elimine pe 9 februarie.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!