Sari la conținut

Tipsuri pentru curățarea peretelui, după ce copilul a desenat pe acesta

Deși poate părea extrem de enervant pentru părinți, desenarea pereților de către cei mici reprezintă un comportament normal prin care copiii învață ce au voie și ce nu au voie să facă acasă.

În timp ce dorești să-i corectezi comportamentul copilului, trebuie să te ocupi și de curățarea peretelui, ceea ce poate părea o sarcină descurajantă.

De ce adoră copiii să deseneze pe pereți?

Potrivit Main Cleaning, copiilor mici le place să exploreze și să nu fie limitați de spațiul în care se află. Probabil că micuțul tău a început să coloreze cărticelele și apoi a observat că peretele care este atât de mare și drăguț tocmai ce se uită la el, parcă așteptând să fie desenat.

De asemenea, copiii explorează sunetul pe care creionul îl face pe perete, deoarece este diferit de modul în care sună pe hârtie. Copiii nu desenează pereții din răutate, ci doar învață și sunt creativi.

Cum cureți desenele de pe pereți?

Potrivit Get Set Clean, există trei moduri pentru a îndepărta desenele de pe pereți și toate implică produse pe care, probabil, le ai deja acasă.

Îți poți face propria soluție pentru curățarea desenelor de pe pereți, adăugând 4 până la 5 picături de lichid de spălat vase într-un vas cu apă caldă. Folosește un burete de vase și începe să cureți urmele de creion.

Poți pulveriza soluție de geamuri pe peretele unde a desenat micuțul tău și lasă soluția să acționeze 20 de minute.

Poți face o pastă amestecând 1 cană de bicarbonat de sodiu cu 1 cană de apă. Întinde pasta pe peretele desenat și las-o să acționeze 2 minute. Apoi, freacă peretele cu un burete umed.

Cum prevenim desenerea pereților?

Potrivit First Cry Parenting, cel mai bun lucru pe care îl poate face mămica este să canalizeze creativitatea micuțului ei către altă activitate. Când vrei ca prichindelul tău să coloreze, încurajează-l să stea la o masă și dă-i o carte de colorat. Explică-i micuțului tău că rolul cărții este acela de a fi colorată. Dacă el colorează din nou pereții, păstrează-ți calmul și reamintește-i că doar pe cărțile de colorat va putea folosi creioanele colorate și roagă-l apoi să te ajute să curățați împreună pereții.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!