Sari la conținut

TOP 3 activități de weekend pentru copilul tău

Weekendul sau vacanțele pot deveni plictisitoare pentru cei mici. Trebuie să cauți activități care să fie distractive, dar și educative pentru copilul tău. Nu toate activitățile trebuie să fie costisitoare, deoarece există multe variante din care poți alege. Timpul petrecut cu copilul tău este însă cel mai de preț, așa că încearcă să petreci cât mai mult timp cu el.

Iată 3 lucruri pe care le poate face copilul tău în weekend

• O ieșire în parc

O ieșire în parc este mereu un motiv de bucurie pentru un copil. El poate să se distreze pe tobogan sau să se joace cu alți copii.

Ieșirile în parc sunt un prilej bun pentru copii din punct de vedere al socializării. Mai mult, ei pot învăța să își aștepte rândul, să împartă sau să se joace cu alți copii de vârsta lor. Acest lucru este esențial pentru o dezvoltare armonioasă.

În plus, nu costă nimic. Copilul tău va face și mișcare alergând și jucându-se, deci această activitate este plină de avantaje.

• Jocuri educative

Dacă vremea nu îți permite sau ai decis să petreceți weekendul în casă, poți să te distrezi cu copilul tău prin joc.

În funcție de vârstă, poți alege o mulțime de jocuri educative și distractive pentru copilul tău. Chiar dacă majoritatea copiilor se plictisesc repede de o jucărie, există diverse jocuri ce îi pot capta și menține atenția cu succes. De exemplu, poți încerca jocuri de la RĂSPUNDEL ISTEȚEL de pe altex.ro, pentru a pune accentul pe latura educativă și interactivă a jocurilor.

Poți, de asemenea, să încerci jocuri de tip lego pentru a stimula dexteritatea dar și calitățile organizatorice ale copilului tău. Jocurile de rol sunt de asemenea un prilej bun de a împacheta frumos și transmite copilului tău diverse învățături despre viață, fără să pară ca o lecție.

• O activitate artistică sau fizică

Încearcă să trezești în copilul tău pasiunea pentru un sport sau o activitate artistică. Chiar dacă planul nu e să devină cântăreț sau jucător de tenis, nu contează.

Activitățile care sunt repetate cel puțin săptămânal, ajută copilul să dezvolte abilități de organizare, responsabilitate și ambiția de a reuși să ducă la bun sfârșit un plan. Desigur, nu încerca să îl obligi să facă o anumită activitate dacă nu îi place. Este recomandat să îi oferi copilului mai multe variante și să îl lași să facă alegerea potrivită pentru el.

Printre cele mai populare astfel de activități sunt practicarea unui sport, activitățile artistice legate de muzică, pictură, dans, teatru sau învățarea unei limbi străine. Încearcă să nu aglomerezi însă prea mult orarul copilului. Un tip de activitate pentru început este destul.

Așadar, încearcă să găsești activități educative dar distractive pentru timpul liber al copilului tău. O ieșire în parc poate să îi aducă un plus de partea de socializare. Jocurile interactive îl pot face să își dezvolte capacitatea de concentrare. O activitate fizică sau artistică poate să îl facă pe copilul tău să își descopere pasiunile. Dar cel mai important, petrece timp cu copilul tău.

Sursa foto: unsplash.com
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!