Sari la conținut

TOP 5 cadouri atractive și utile pentru copii

Să cumperi cadouri pentru un copil poate deveni o reală provocare, mai ales dacă nu ești, la rândul tău, părinte. Cei mici sunt într-o continuă dezvoltare, motiv pentru care gusturile li se schimbă constant, iar preocupările pot să difere chiar de la o lună la alta. Totuși, în primii ani de viață, este important să le cumpărărm celor mici jocuri cât mai interactive, unde să-și pună la încercare atât imaginația, cât și calitățile psihice. Așadar, vă vom ajuta cu câteva idei de cadouri pe care le puteți oferi oricând copiilor care au vârsta peste cinci ani.

Iată câteva idei utile de cadouri pentru copii:

• Puzzle
Puzzle-urile nu vor fi niciodată demodate sau plictisitoare, pentru nicio categorie de vârstă. Este important să știi ce-i place celui mic, pentru că acest lucru îl va stimula și mai mult să termine de rezolvat jocul. Poți cere sfatul părinților, pentru a fi sigur de alegerea făcută. Mai mult, mărimea pieselor o să fie adaptată în funcție de vârsta celui mic, însă toate aceste instrucțiuni sunt scrise pe cutia puzzle-ului.

• Lego City
O altă idee extrem de utilă, care îi va ține pe cei mici ocupați pentru multă vreme, dar care să le stimuleze și creativitatea și inteligența este LEGO city. Cu ajutorul acestuia, copiii pot reconstitui scene din poveștile preferate, împreună cu cei mai buni prieteni. Acest joc vine însoțit și cu un ghid, care să îi ajute pe cei mici până la ultimele detalii. Dacă ești în căutarea unor modele potrivite, poți găsi extrem de multe variante pe Altex.ro.

• Instrumente muzicale
Chitară, pian, tobe… toate aceste variante de cadouri sunt extrem de utile pentru un micuț care este la început de drum. Trebuie să optezi pentru variante de jucării, potrivite vârstei lor, însă ele vor scoate aceleași sunete ca și instrumentele reale, care să le formeze urechea muzicală, de aici putându-și descoperi chiar și o nouă pasiune. Mai mult, acest timp de activitate va ține copiii ocupați pentru foarte multe timp.

• Jocuri de logică
Dezvoltarea gândirii logice este extrem de importantă, încă de la cele mai fragede vârste. În acest fel, cei mici își vor mai accentua și îndemânarea și spiritul de observație. Există fel de fel de opțiuni ce pot intra în această categorie, astfel încât tu nu trebuie decât să îl găsești pe cel potrivit.

• Rucsac școlar
Chiar dacă nu este una dintre activitățile lor preferate, copiii din această etapă de vârstă se pregătesc de începerea unui nou capitol din viața lor: școala. Așadar, dacă mergi într-o vizită, îi poți duce celui mic în dar un rucsac echipat perfect pentru toamnă. În acest fel, le vei face o bucurie și părinților. Găsește ghiozdanul cu personajul sau desenele animate favorite ale celui mic, astfel încât va fi o reală bucurie și pentru el, când va vedea cadoul.

Acestea sunt doar câteva dintre cadourile pe care i le poți face fie propriului tău copil, fie atunci când mergi în vizită. Nu uita întotdeauna să te interesezi mai întâi de gusturile celui mic. Tu ce cadou ai ales?

Sursa foto: pexels.com
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!