Sari la conținut

Trei pasi simpli ca sa cresti un copil fericit

Fericrea se invata, iar primele lectii copilul le primeste de la parinti. Iata care sunt cei trei pasi simpli ca sa cresti un copil fericit.

Inainte de a trece la detalii sa-ti raspund la intrebarea "de ce merita sa fii fericit". In primul rand cei fericiti traiesc mai mult, viata lor este mai usoara si mult mai frumoasa. Cei fericiti ajung la succes mai usor si resusesc sa aduca fericire si multumire celor din jur. Sunt motive intemeiate?
 
Un copil fericiteste un copil sanatos. Asa spune mama. Iata care sunt cei trei pasi mici care te pot ajuta sa ai un copil fericit si.... sanatos. Si tine minte: fericirea este o alegere personala!

1. Accepta realitatea si invata-l pe copilul tau sa accepte realitatea. Nefericire se intampla, dar emotiile pozitive trebuie sa fie mai puternice decat cele nagative. Depinde de parinti daca prin atitudinea lor reusesc sa influenteze in principal latura pozitiva. Pana la urma este o chestiune de atitudine si de abordare. Felul in care vorbim si modul in care comunicam cu cei din jurul nostru pot face dintr-un incident o situatie neplacuta care trece usor sau o drama care lasa urme. Un exemplu: in loc sa spui "copilul este bolnav si sta acasa", incearca varianta "copilul a stat acasa ca sa se faca bine". Sau: in loc de "nu poti avea jucaria, nu am bani", incearca "o sa ne gandim daca luam jucarie, peste o saptamana cand o sa avem bani".

2. Fa din munca o joaca. Nu spune nimeni sa face munca in joaca, in sesnul strict al cuvantului, dar poti face munca ca si cum ar fi o joaca, adica cu calm, cu placere, cu bucurie. Transmite aceasta abordare si copilului tau. Lectiile vor deveni o joaca, tratata cu maxima atentie, iar jucariile din casa vor fi stranse cu zambetul pe buze, fara nici o urma de refuz daca in loc de "strange jucariile", vei spune: "este ora la care jucariile trebuie sa doarma si trebuie repede, repede, duse la culcare".

3. Organizarea timpului si reguli. Poate parea contrar principiilor care duc la fericire, dar gestionarea riguroasa a timpului si respectul fata de regului sunt doua aspecte care fac viata mai usoara si mai simpla. Aceste doua elemente sunt cele care sustin si increderea in sine asa ca efectele sunt cu mult mai beneficie decat par la prima vedere. Atentie, insa! Regulile se implementeaza cu grija, cu calm si cu rabdare, niciodata in forta, iar primul exemplu ca regulile sunt respectate trebuie sa vina de la parinti.

Citeste si:

Copilul fericit si parintii cu spirit practic
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!