Sari la conținut

Trimitem sau nu copilul la culcare, dacă refuză să mănânce cina?

Refuzul copilului de a mânca cina reprezintă una dintre situațiile în care multe mămici se regăsesc. Dacă și prichindelul tău este un mic mofturos, probabil că ai fost implicată într-o luptă pentru putere atunci când a venit timpul pentru cină.

Copilul stă la masă, dar refuză să mănânce și, în cele din urmă, mama renunță. Mămicile au tendința de a le oferi copiilor altceva de mâncare sau să le spună micuților că se vor culca fără să mănânce.

Culcatul copilului fără să mănânce cina este o tactică parentală mai veche, care este încă folosită, dar, pe măsură ce trece timpul, aflăm mai multe despre dezvoltarea copilului și acest lucru ne poate ajuta să vedem că metodele de parenting învechite ar putea să nu fie atât de grozave.

► Citește și: Transformă-l din „mofturos” în ”mâncăcios”. Cele mai bune metode

Potrivit What Parent’s Ask, o mămică a spus că micuțul ei refuza adesea să mănânce cina pe care ea o pregătea și că își dorea întotdeauna să mănânce altceva decât ceea ce era pregătit pentru cină. Ea a declarat că știe mămici care pregătesc mese separate pentru copiii lor, dar ea nu vrea să facă asta.

Este o idee bună să-ți trimiți copilul la culcare, dacă refuză să mănânce cina?

Potrivit Healthy Way, nu, nu este ok să-ți trimiți copilul la culcare, dacă el refuză să mănânce cina. Acest lucru poate fi destul de dăunător pentru cel mic. Când părinții fac acest lucru, ei folosesc mâncarea ca pedeapsă/recompensă și, deoarece mâncarea este un drept de bază al oricărui copil, refuzul copilului de a mănca cina poate avea efecte dăunătoare asupra relației lui cu mâncarea.

► Citește și: Ajută-ţi copilul „mofturos” să îşi asigure necesarul de nutrienţi, în 5 paşi simpli

Ce putem face, dacă prichindelul refuză să mănânce cina?

Potrivit The Scramble, există două tactici care funcționează foarte bine, pentru a te asigura că micuțul tău mănâncă măcar ceva înainte de culcare. Prima tactică presupune implicarea copilului în pregătirea cinei, deoarece acest lucru îl poate entusiasma și poate dori să încerce ceea ce a pregătit.

O altă tactică eficientă este să te asiguri că așezi pe farfurie un aliment pe care toată lumea îl consumă.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!