Sari la conținut

Trucuri ca sa nu intarzii la gradinita sau la scoala

Luni gradinitele si scoalile isi reaiau activitatea iar diminetile redevin agitate. Trebuie sa trezesti copilul, sa ii dai mancare, sa-l piepteni, sa-l imbraci, sa-l convingi ca nu e timp de joaca si ... sa ajungi la timp la scoala si la serviciu. Desi pare greu, poti sa ajungi la scoala cu un copil zambitor si apoi la serviciu calma, la randul tau.

Canta dimineata. Asta te face sa nu fii morocanoasa si sa instaurezi in casa o atmosfera relaxanta, vesela. Nu te lasa descurajata de rasetele audientei, mai bine sa se amuze decat sa se enerveze din diverse pricine.

Spune "nu" doar atunci cand conteaza. In loc sa te certi cu micutul in incercarea de a-l face sa se razgandeasca in privinta hainelor pe care le poarta lasa-l sa mearga la scoala cum vrea el, dupa ce iti spui opinia.

Organizeaza-te de cu seara. Fa de cu seara ghiozdanul, pachetelul cu mancare si aranjeaza hainele pe care urmeaza sa le poarte cel mic, dar si pe ale tale. Astfel, veti castiga timp pretios dimineata si vei transa seara toate dispute care au putea sa apara dimineata.

Fa-ti un program precis. Incearca pe cat posibil sa iti programezi 10-15 minute pentru fiecare activitate pe care o ai de indeplinit dimineata, astfel incat sa stii exact ora la care trebuie sa dai trezirea, astfel incat timpul sa fie suficient.

Fa-ti timp si pentru tine. In iuresul diminetilor trebuie sa gasesti timp si pentru tine. Cel mai bine este sa te trezesti inainte celorlalti. Gusti, in felul acesta, linistea si tihna diminetii, iti poti face ritualul matinal la baie si iti poti bea cafeaua in liniste. Totul inseamna circa 20 de minute, timp doar pentru tine si o garantie pentru o zi reusita.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!