Sari la conținut

Un pic cam... dezgustător! 6 moduri în care prichindeii noștri reușesc să ne întoarcă stomacul pe dos

Să vă spunem ceva surprinzător: copiii nu știu ce este dezgustător, până nu află de la părinți. Iar înainte de a afla, Dumnezeu cu mila: micuții se joacă cu materii fecale, mănâncă mucișori și zgândăresc tot felul de gândaci.

Conform lui Paul Rozin, cercetător la University of Pennsylvania, copiii învață ce este dezgustul pe la 4 anișori. Pe la această vârstă, micuțul care mai ieri mânca gândaci nu se mai uită la farfuria de supă în care a căzut un fir de păr, cere să fie schimbat de bluzică, după ce a dat un strop de suc pe ea și câte și mai câte. Conform lui Paul, acest stadiu de dezvoltare se numește sensibilitate la contaminare.

Mai jos am enumerat câteva situații în care princhideii ne reamintesc nouă ce este dezgustător. Dacă am uitat să trecem ceva, simțiți-vă liberi să ne reamintiți.

Mucișorii – Toți copilașii sunt fascinați de bogăția născului. Iar dacă nu-i surpindem cu degetele printre nări, cu siguranță este pentru că au trecut la faza a doua: de(z)gustatul!

Materii fecaleE ceva maroniu în toaletă? Ce ar fi să îmi bag eu degețelele, să cunosc textura  și mirosul?! Cam asta spune orice pici, bănuim, căci altfel nu ne putem explicația atracția lor de a întinde bogățiile intestinelor peste tot!

Mâncarea de căței – Nu știm alții cum sunt, dar noi cu greu suportăm mirosul mâncării de cățeluși și de pisici, mai ales când sunt mai multe feluri la un loc. Ei bine, pe copii nu îi deranjează deloc! Ba mai și mănâncă, din când în când, spre indignarea și dezgustul nostru.

Gândaci – Copiii iubesc să exploreze, iar noi iubim să îi știm curioși! Ce nu iubim, însă, sunt momentele în care găsesc cei mai scârboși gândaci de pe Terra și îi întorc pe toate părțile, să știe ei din ce sunt alcătuiți. Scârbos, nu glumă…

Chiștoacele de țigară – Doar eu sunt o ciudată?! Nu de alta, dar nu puține sunt momentele în care, aflată în parc, mă întorc cu spatele la copil și e de ajuns o secundă să și găsească un chiștoc de țigară și să se grăbească să-l și bage în guriță. Yaaac!

Pârț! – Pentru copii, să dea un pârț tare și aromat, în prezența cunoscuților, se poate dovedi chiar amuzant. Bine, cunosc și adulți care nu s-au maturizat, dar asta e altă poveste!

► Citește și Nici pârțul nu mai e ce a fost

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!