Sari la conținut

Vaccinul anti COVID-19 la copii: Moderna începe testarea pe copiii între 6 luni și 12 ani

Până acum, niciun vaccin COVID-19 nu a fost administrat copiilor. De asemenea, nu se cunoaște încă ce efecte poate avea un vaccin asupra copiilor. Compania de biotehnologie Moderna din SUA a anunțat marți că testează un vaccin anti COVID-19 conceput pentru a fi utilizat la copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 12 ani.

Pentru început, compania intenționează să înscrie aproximativ 6.750 de participanți pediatrici în SUA și Canada. Studiile se desfășoară în colaborare cu Institutul Național de Alergie și Boli Infecțioase (NIAID) și Autoritatea de Cercetare și Dezvoltare Biomedică Avansată (BARDA). Într-o declarație, directorul executiv al Moderna, Stephane Bancel, a precizat că întreaga companie este încântată să înceapă acest studiu de fază 2/3 al ARNm-1273 la copiii sănătoși din SUA și Canada. Bancel a adăugat: „Suntem încurajați de analiza primară a studiului de fază 3 COVE al ARNm-1273 la adulți cu vârsta peste 18 ani și acest studiu pediatric ne va ajuta să evaluăm siguranța potențială și imunogenitatea candidatului nostru la vaccinul COVID-19 în acest populație importantă de vârstă mai tânără.”

► Citeşte şi: Când pot fi copiii vaccinați împotriva COVID-19? 5 întrebări pe care și le pun părinții

Participanții vor primi unul dintre cele două niveluri de doză în faza 1

Acest studiu va evalua siguranța, tolerabilitatea, reactogenitatea și eficacitatea a două doze de mRNA-1273 la 28 de zile distanță. În partea 1, fiecare participant în vârstă de doi ani până la mai puțin de 12 ani poate primi unul din cele două niveluri de doză (50 micrograme sau 100 micrograme). De asemenea, în studiul clinic din partea 1, fiecare participant în vârstă de șase luni până la mai puțin de 2 ani poate primi unul dintre cele trei niveluri de doză (25 micrograme, 50 micrograme și 100 micrograme).

► Citeşte şi: Vaccinarea copiilor în 2021 – schema de vaccinare și recuperarea vaccinurilor amânate

Dozarea pentru studiile de fază 2 urmează a fi decisă

O analiză intermediară va fi efectuată pentru a determina ce doză va fi utilizată în partea 2. Participanții vor fi urmăriți timp de 12 luni după a doua vaccinare, a spus compania. Eficacitatea vaccinului va fi dedusă prin imunobligare la populația adultă tânără (cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani), a adăugat acesta.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!