Sari la conținut

Vestimentația bebelușului în sezonul cald: 5 sfaturi și recomandări

Alegerea corectă a hainelor pentru micuțul tău în sezonul cald este vitală, dacă vrei să se simtă confortabil. Ținuta greșită poate provoca alergii, deshidratare, iritabilitate și chiar arsuri solare.

Ce haine să alegi pentru bebelușul tău, în sezonul cald?

Haine lejere

Pielea bebelușului este foarte sensibilă, așa că purtarea hainelor strâmte poate provoca iritații sau insolații. În această perioadă a anului, este recomandată îmbrăcămintea lejeră, deși trebuie să fii atentă să nu lași pielea prea expusă la soare și să provoci arsuri solare.

Haine cu țesături de calitate

Bumbacul și inul sunt țesăturile perfecte pentru îmbrăcămintea micuțului tău, deoarece sunt moi, ușoare, permit pielii să respire și oferă confort.

► Citește și: Cât de cald este “prea cald” pentru bebe? Ce este de făcut

Body-uri cu mânecă scurtă

O piesă vestimentară obligatorie în dulapul oricărui bebeluș este body-ul, deoarece oferă confort și poate fi purtat atât de fetițe, cât și de băieței. Îmbracă bebelușul cu body cu mânecă scurtă ziua și noaptea cu mânecă lungă, în caz că scade temperatura.

Pijamale ușoare

La culcare, dacă ai aerul condiționat pornit, copilul tău s-ar putea odihni mai bine. Optează pentru pijamale cu mâneci scurte, dintr-un material de calitate.

► Citește și: Cum protejezi copilul pe caniculă

Costume de baie cu mânecă lungă

Când mergi cu bebelușul la plajă, folosește costume de baie cu mâneci lungi pentru a-i regla micuțului temperatura corpului și pentr a-l proteja de soare. Nu uita de pălăria cu bor larg și ochelari de soare!

Sursa



 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!