Sari la conținut

Vrei să fii o mămică cool pentru băiatul tău? Top 3 activități pentru a vă apropia unul de celălalt!

Cel mai important lucru pe care și-l dorește orice părinte și, în special, o mamă este acela de a se apropia cât mai mult de copilul său. Pentru a reuși acest lucru un părinte este dispus să încerce, prin orice mijloc, să creeze o relație cât mai stabilă cu cel mic. Copiii vor trece prin perioade în care se vor îndepărta de părinți și se vor revolta împotriva acestora, dar treptat situația se va schimba și în timp tânărul care devine adult va realiza că părinții săi au încercat să îl ajute și să îi acorde sprijinul necesar pentru a se dezvolta într-un om responsabil și activ.

O relație sănătoasă cu băiatul tău

Unul dintre cele mai importante lucruri pentru tine, ca mamă, este acela de a-ți vedea copilul sănătos, fericit și că se bucură de o dezvoltare armonioasă. Copilul devine centrul universului tău, iar sacrificiile și eforturile pe care le faci pentru acesta devin sarcini pe care le poți realiza în orice moment. Un copil nu poate realiza la vârste fragede că tu te străduiești să îi oferi tot ce are nevoie pentru a se bucura de o creștere sănătoasă, dar poți face anumite activități care să contribuie la formarea unei relații stabile. Relația dintre mamă și copil trebuie să fie bazată pe încredere, respect, cooperare, iar acestea pot fi obținute prin jocuri și prin timp petrecut împreună.

1. Petrece timp cu băiatul tău

Chiar dacă pare a clișeu, cea mai importantă componentă în dezvoltarea armonioasă a unui copil este reprezentată de petrecerea timpului cu acesta. Băiatul tău trebuie să simtă că îi ești alături atunci când are nevoie de sprijin din partea ta, dar, de asemenea, trebuie să se bucure și de o independență în deciziile pe care le ia pentru a putea dobândi încrederea necesară în sine și în propriile forțe. Ajutorul trebuie să i-l oferi atunci când ți-l cere sau când observi că, oricât de mult ar încerca, nu reușește să ducă la bun sfârșit ce își propune.

2. Construiește seturi de lego cu el

O activitate care poate contribui simultan la crearea unei relații stabile între tine și băiatul tău și care îi poate aduce o satisfacție maximă, dar și o provocare pe care își va propune să o depășească cu succes este aceea de a construi figurine din lego. Pentru că este un băiat și pentru că este atras de mașini, de motoare, poți alege seturi de LEGO Technics de pe Altex.ro. La vârste fragede, copilul învață cel mai bine prin joacă iar activitățile aparent recreative pot influența pozitiv evoluția sa.

3. Fii alături de el la evenimentele importante

Momentele care sunt importante pentru copilul tău, un meci de fotbal, o serbare, premierea de la sfârșitul anului școlar trebuie să fie împărtășite cu tine pentru a observa că ești alături de el atunci când se petrec evenimente marcante în viața sa.
Așadar, poți deveni cea mai cool mamă pentru copilul tău prin simpla prezență în viața sa și prin împărtășirea unor activități care pot fi satisfăcătoare și solicitante pentru el!

Sursă foto: pexels.com
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!