Sari la conținut

„Fetița mea nu vedea scrisul la tablă și medicul oftalmolog i-a zis că suferă de ochi leneși. Acum copilul meu e pe moarte”

Sarah Atif, o fetiță de 7 ani, se chinuia să vadă scrisul de pe tabla de la școală, iar medicii i-au spus că are ochi leneși, înainte de a primi diagnosticul devastator: cancer.

Micuța avea probleme cu vederea și se plângea că este obosită, iar mama ei era din ce în ce mai îngrijorată de starea de sănătate a fetiței.

Profesorii lui Sarah au încurajat-o pe fetiță să meargă la un consult oftalmologic, după ce au observat că micuța scria în caiet mai mult decât de obicei și se plângea că nu vede scrisul la tablă.

Mămica fetiței a declarat: „Până în decembrie 2022, totul a fost perfect și Sarah se descurca foarte bine cu vederea. După ce a fost la un consult oftalmologic, totul s-a schimbat. Cu o săptămână înainte de primirea diagnosticului, Sarah a devenit din ce în ce mai letargică. Voia constant să stea în pat și a spus că nu se simte foarte bine.”

Medicii au spus că Sarah avea nevoie de o tomografie, deoarece credeau că nervul optic i s-a umflat. La scurt timp însă, medicii au informat-o pe mama fetiței că, din păcate, Sarah are o tumoare pe creier.

Sarah a fost transferată la Spitalul Great Ormond Street (GOSH), din Camden. Ea făcuse hidrocefalie, o acumulare de lichid în creier care punea presiune asupra acestuia. După o intervenție chirurgicală, ea nu a mai putut să-și folosească partea dreaptă a corpului și a fost tratată pentru un cheag de sânge. Micuța a fost externată din spital într-un scaun cu rotile după patru zile de fizioterapie.

„Sarah s-a întors acasă o persoană complet diferită, deoarece steroizii pe care îi lua au transformat-o într-un robot. Patru zile mai târziu, am fost chemată la spital, pentru a discuta rezultatele biopsiei și am primit vestea oribilă în ceea ce privește diagnosticului lui Sarah. Are un gliom difuz foarte agresiv de linie mediană cu mutație H3 K27M în zona creierului. Am sperat că medicul ne va spune despre o intervenție chirurgicală, dar în schimb ne-a pus un diagnostic terminal", a declarat mămica.

Familia strânge acum fonduri pentru tratamentul lui Sarah în străinătate. În februarie, Sarah a început radioterapia la University College London Hospital (UCLH). La început simptomele ei s-au ameliorat, dar, după trei săptămâni, fetița a început să sufere de dureri de cap.

Medicii au convenit că cea mai bună metodă de a-i prelungi viața fetiței este de a urma tratamentul care nu este încă disponibil în Marea Britanie.

„Ne-am hotărât să facem tot ce este necesar pentru a o salva pe Sarah, chiar dacă asta înseamnă să plecăm în străinătate pentru tratament. Vrem să știm că am făcut tot posibilul pentru ea. Suntem o familie unită și gândul de a o pierde pe Sarah din cauza acestei boli crude este insuportabil", a transmis mămica.

Tumorile cerebrale ucid mai mulți copii și adulți cu vârsta sub 40 de ani decât orice alt cancer, iar în Marea Britanie, 16.000 de oameni sunt diagnosticați anual cu o tumoare pe creier.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!