Vremuri istorice: Interacțiunea dintre Moș Crăciun și copii s-a schimbat radical, în iarna lui 2020
”Când mama îmi spune că e ok să plâng, iar tata zice că băieții nu plâng. Eu ce fac?”
Un copil între doi adulți care se iubesc, dar care văd lumea diferit. O emoție simplă – plânsul – devine teren de conflict educațional. Mama îl ia în brațe și îi spune că e normal să plângă. Tatăl se încruntă și-i spune să fie „băiat mare”. Dincolo de gesturi, intențiile sunt bune. Dar copilul... rămâne în mijloc. Confuz. Ce face?
Ce rămâne, după alegeri? Educația pe care o dăm acasă
Rețelele sociale fierb. La colțuri de stradă, în case și în școli, oamenii vorbesc. Unii cu speranță, alții cu frică. România a votat, iar un nume care părea de neconceput în urmă cu doar câțiva ani a ajuns în frunte. Nu o să intrăm în polemici. Nu e un articol despre alegeri, ci despre ce alegem să facem noi, părinții, în fiecare zi, pentru copiii noștri.
Încrederea în sine începe acasă: Cum modelează părinții viitorul copilului
Există o idee simplă, dar adesea uitată în iureșul vieții de zi cu zi: copilul nu învață cine este din cărți sau de la școală, ci mai întâi din ochii părintelui care îl privește. Tonul vocii, reacțiile zilnice, modul în care îl corectezi sau îl încurajezi — toate acestea formează, cărămidă cu cărămidă, fundația stimei de sine.