Sari la conținut

Analize inainte de sarcina

Iata o lista cu cele mai importante analize pe care trebuie sa le faci inainte de sarcina, ca masura de preventie a eventualelor complicatii si ca masura de siguranta in plus pentru a avea un copil sanatos.

Am impartit analizele in mai multe categorii:

A: Generale (care se pot face de regula o data pe an): HLG+VSH, Glicemie, Calcemie, Transaminaze, Creatinina+Ureea Sanguina, Colesterolemie, Trigliceride, Coagulograma, Grupa Sanguina+RH, serologia hepatitelor B+C (HBsAg+HCV) , serologia sifilisului + anticorpi (VDRL+ TPHA), HIV, sumar-urina, urocultura-antibiograma. Aceste analize se fac de catre ambii viitori parinti.

B: Dozari anticorpi pentru: zoonoze (toxoplasmoza, riketsii, listeria, brucella), CMV (citomegalovirus), Rubeola, Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma.

Aceste analize, efectuate doar de viitoarea mamica, se pot face si in primele trei luni de sarcina, dar daca unul din rezultate indica un risc pentru sarcina, din pacate, se indica o intrerupere a sarcinii, deci este mai bine sa avem rezultatele analizelor inainte de a ramane insarcinata, pentru a prevenii un eveniment atat de neplacut, cum ar fi o intrerupere de sarcina.
 


Trebuie sa stiti ca vi se dau ca rezultate doua grupe de anticorpi: IgM si IgG

IgM, imunoglobulina M caracterizeaza infectia in actiune, este contraindicata o sarcina in perioada de IgM pozitiv. Stati linistite, infectia la o perioada de 3-6 luni devine cronica, deci se negativeaza IgM. Este necesara o reexaminare periodica si tratament dupa caz, pana la negativarea IgM.

Afla mai multe despre factorul Rh

IgG, imunoglobuluina G sunt anticorpii ce caracterizeaza o infectie cronica, mai bine zis, raspunsul sistemului imunitar la infectie, femeia poate ramane insarcinata si poate naste un copil sanatos, care la nastere primeste un bagaj de anticorpi, atat de necesari in primele luni de viata. Alaptatul la san (in special colostrul din primele 2-3 zile dupa nastere) este de asemenea o imunizare pasiva a copilului, atat de necesara lui.
 
C: Consult genetic: se indica daca in familiile partenerilor au fost cazuri de malformatii in cupluri unde partenerii sunt rude (grad 2,3). Se efectueaza de catre ambii parinti la departamentul de genetica medicala, Institutul PARHON SUMAMED este un antibiotic ce se poate indica si in sarcina. Nu are efecte nocive asupra produsului de conceptie. Este comod si ca administrare (doze unice). Se indica in tratamentul infectiilor cu Chlamydia, Ureaplasma, Toxoplasma.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Andi_cmn

    Urmez un tratament cu eltiroxin de multi ani.Acei noduli nu au disparut definitiv nici pana in prezent (acum am 35 ani).
    Sunt interesata daca in aceste conditii voi putea avea un copil sanatos asa cum imi doresc.Multumesc!

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!