Sari la conținut

Boli digestive, cauze ascunse ale infertilitatii

Infertilitatea este o problema, iar depistarea cauzelor care o determina esteuna dintre cele mai laborioase intreprinderi pe care trebuie sa o faca medicii.

Atunci cat partenerii sunt sanatosi si cu toate acestea nu pot concepe, cauzele infertilitatii trebuie cautate in alta parte. Una dintre cauzele majore de infertilitate inexplicabila sunt bolile digestive. In categorie intra mai multe afectiuni de la colonul iritabil, pana la sindrom Crohn.

Sa aruncam o privire la modul in care tulburari digestive sau boli gastro-intestinale pot afecta fertilitatea.

Cauze surprinzatoare ale infertilitatii


Malnutritia sau o dieta foarte saraca in calorii poate duce la instalarea unei infertilitati organice. In lipsa unor vitamine si minerale esentiale, in lipsa grasimilor si a proteineleor, hormonii care sustin sarcina nu pot fi produsi si in consecinta sarcina nu poate sa apara.

Sindromul de intestin iritabil duce la o carenta acuta de minerale si vitamine, care poate sa blocheze ciclul menstrual si implicit ovulatia.

Psihologia infertilitatii

Anemia cronica determinata prin boli de nutritie pot duce la infertilitate. Aparent organismul nu sufera, pentru ca exista mecanisme de adaptare la un nivel scazut de hemoglobina, dar sarcina este imposibila.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!